17 Απριλίου 2011

Σωρεία καταγγελιών για το κύρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας... όχι επι Καραμανλή εννοείται...

Νέες αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία καταγραφής των δεικτών της ανεργίας

21/09/2001

Ανεξέλεγκτες προεκτάσεις για το κύρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προσλαμβάνει πλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ύστερα από τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την ανεργία του Δ' τριμήνου του 2000, χωρίς καν να έχουν συλλεγεί τα απαραίτητα στατιστικά δελτία της έρευνας (είχαν συλλεχθεί λιγότερα από 2.000 σε σύνολο περίπου 32.000).

Σημειώνεται ότι μόλις τώρα, δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καλούνται οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις του γενικού γραμματέα της ΕΣΥΕ, να μετακινηθούν πλέον εκτός γραφείου προκειμένου να συλλεχθούν, επιτέλους, τα δελτία του Δ' τριμήνου του 2000.

Στα όσα είχε καταγγείλει προ διμήνου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού της ΕΣΥΕ, φέρνοντας το θέμα στη δημοσιότητα, προστίθεται τώρα και η κατάθεση του μέχρι πρότινος διευθυντή μεθοδολογίας της Υπηρεσίας, κ. Ρόντου.

Ο αρμόδιος διευθυντής πιστοποίησε ότι δεν τηρήθηκε η πρέπουσα διαδικασία, καθώς πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων δεν είχαν υποβληθεί τα αποτελέσματα της έρευνας στην αρμόδια Διεύθυνση. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων, «η απάντηση του γενικού γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Kαραβίτη ήταν άμεση. Αφού απέτυχε να επιβάλει τη σιωπή στον εκτελούντα χρέη προϊσταμένου κ. Ρόντο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πάντες, τοποθέτησε προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεθοδολογίας, Οργάνωσης και Διεθνών Σχέσεων τον εκ των υποψηφίων για τη θέση του γενικού διευθυντή, κ. Χαρίση. Η επιλογή του γενικού διευθυντή πρόκειται να γίνει εντός των ημερών. Παράλληλα, σε προφανή συνεννόηση με τον κ. Kαραβίτη, η διεξάγουσα την ΕΔΕ διευθύντρια οικονομικής διοίκησης, κ. Μπέη, δεν κάλεσε τον κ. Ρόντο ως ώφειλε, αφού αυτός είχε την ευθύνη της Διεύθυνσης Μεθοδολογίας την περίοδο της επίμαχης έρευνας, αλλά τον κ. Χαρίση ο οποίος, λόγω της επικείμενης κρίσης του, βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να καταθέσει με την επιβαλλόμενη αντικειμενικότητα.

»Η πολυπόθητη καρέκλα του γενικού διευθυντή γίνεται αντικείμενο πλειστηριασμού με αντάλλαγμα καταθέσεις που θα διευκολύνουν την προστασία του κ. Kαραβίτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος της ΕΣΥΕ, χαρακτηρίζοντας «συνένοχο» τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Παπαντωνίου, «ο οποίος συνεχίζει να καλύπτει απροκάλυπτα και τον κ. Kαραβίτη».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_21/09/2001_5415