19 Μαΐου 2011

Γ. Μιχελάκης για την συναίνεση, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τις φοιτητικές εκλογές

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΠαραδείγματα από τα οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική της συναίνεσης, παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Στις 14 Ιουλίου του 2010 η ΝΔ είχε κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, πρόταση που το ΠΑΣΟΚ τότε την είχε απορρίψει, ανέφερε. "Το ΠΑΣΟΚ στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε ουσιαστικά μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ. Πιστή αντιγραφή φράση φράση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Στην ίδια λογική τον Οκτώβριο του 2010 η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την υιοθεσία. "Τόσους μήνες μετά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τοποθετηθεί", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα και τις διαφοροποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

"Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωσταντίνου και Πεταλωτή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια "πάγωμα" στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.

Για την ανταγωνιστικότητα ελληνικής οικονομίας

"Όλα τα στοιχεία στον τομέα της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέμα της ανάπτυξης," τόνισε ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία, όπως είπε, φαίνεται πως η χώρα μας κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, σημειώνοντας πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα, την οικοδομή, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον, τον επενδυτικό νόμο και άλλα, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

"Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράξεις" τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μάλιστα θεματική εξειδίκευση των προτάσεων αυτών. Ο κ. Χατζηδάκης άσκησε έντονη κριτική και για το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ συνεχίζει να κινείται πολύ αργά καθώς από την 5η θέση που βρισκόταν σε απορροφητικότητα τον Σεπτέμβριο του 2009 στην ΕΕ, βρέθηκε στην 13η την 1η Μαρτίου του 2011.

Για τις φοιτητικές εκλογές

Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ θα μεταβεί στις 19.00 ο Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί τους φοιτητές για την επιτυχία τους στις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ σε 197 από 206 σύλλογοι στα ΑΕΙ της χώρας η παράταξη της ΝΔ συγκεντρώνει το 41,3% έναντι 37,9% που είχε συγκεντρώσει πέρσι. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 27,09%, η ΠΚΣ με 13,25%, ΕΑΑΚ με 8,55%, κλπ.

Στα ΤΕΙ της χώρας και σε 60 από τους 75 συλλόγους η ΔΑΠ καταγράφει ποσοστά της τάξης του 50,62% με την ΠΑΣΠ να συγκεντρώνει το 31,01%.

Ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να μπουν στην λογική της έκδοσης κοινών αποτελεσμάτων επαναλαμβάνοντας την πρότασή του κόμματος για την κατάργηση της ΕΦΕΕ και τη σύσταση νέου οργάνου, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το φοιτητικό κίνημα.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έκανε λόγο για σημαντική αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα κοινά. Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους και εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτό θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.