26 Μαΐου 2011

Βέλγιο: ΕΕ- Η Ευρωπαϊκη Επιτροπή για τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη

Πολιτική κάλυψη προσέφερε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις χθεσινές της δηλώσεις περί των σεναρίων αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες δήλωσε ότι πρόθεση και στόχος της κας Δαμανάκη ήταν να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και να πείσει τους έλληνες και τις ελληνίδες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ώστε τα δημόσια οικονομικά να επανέλθουν σε υγιή βάση.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο και ότι απαιτεί θυσίες για τον Ελληνικό λαό», σημείωσε η Αμέλια Τόρες, η οποία υπενθύμισε ότι η οικονομική βοήθεια ύψους 110 δισ. ευρώ, παρέχει στήριξη στην Ελλάδα, ώστε να μην δανείζεται με απαγορευτικά επιτόκια και να καλύπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση.

Η ίεκπρόσωπος χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τις αναφορές της κ. Δαμανάκη για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Αμέλια Τόρες υπογράμμισε ότι σε κανένα επίπεδο, ούτε στην Επιτροπή, αλλά ούτε και στο Eurogroup, δεν έχει τεθεί το θέμα αυτό, το οποίο αρνήθηκε μάλιστα να κατονομάσει, κάτι που, όπως είπε, θα ενίσχυε τις εικασίες και τα σενάρια.

«Υπάρχει δουλειά να γίνει κι αναμένουμε από την Ελλάδα να την κάνει, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης κι η χώρα να μπορέσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές», κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.