08 Ιουνίου 2011

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 σε φιλικό στη Νέα Υόρκη

Ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Εκουαδόρ που έγινε σήμερα τα ξημερώματα (3.00 π.μ ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη μποροστά σε χιλιάδες ομογενείς έληξε με σκορ 1-1.

Η Εθνική μας άρχισε το παιχνίδι αρκετά καλά, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βγάλει επιθέσεις, ενώ το πρώτο γκολ ήρθε στο 16' με τον Αλέξανδρο Τζιόλη.

Ο άσος της Σανταντέρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο αλλά και το πρώτο της Ελλάδας σε αμερικανικό έδαφος, όταν μετά από καλά εκτελεσμένο φάουλ του Φωτάκη έπιασε την κεφαλιά από κοντινό σημείο, νικώντας τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ.

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 - Το γκολ της Εθνικής

Μάλιστα με το 1-0 η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια, αλλά η ισοφάριση ήρθε τελικά για τους Λατινομαερικάνους στο 57' με τον Εράσο να πιάνει εξ επαφής την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέντες με τον Κοτσόλη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ελλάδα - Εκουαδόρ 1-1 - Η ισοφάριση


Στη συνέχεια, ο Σάντος πέρασε στο ματς στα άκρα τους Φετφατζίδη και Νίνη, ενώ έβαλε μέσα και τον Καραγκούνη με τον Κατσουράνη, αλλάζοντας παράλληλα και την… αιχμή του δόρατος με τον Μήτρογλου να δίνει τη θέση του στον Αθανασιάδη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, κυρίως με τον «Φέτφα» και το Νίνη, η ελληνική ομάδα δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κυριότερη το κερδισμένο φάουλ του Φετφατζίδη που εκτέλεσε πολύ καλά ο ίδιος με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ αλλά και το τετ-α-τετ του Νίνη στο 89ο λεπτό που παρότι από σχετικά πλάγια θέση δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα. Έτσι το 1-1 παρέμεινε τελικό αποτέλεσμα.

Δυναμικό παρών από τους ομογενείς

Οι Έλληνες ομογενείς πάντως (που υπολογίζεται πως ήταν περισσότεροι από 20.000) χάρηκαν με την ψυχή τους την αναμέτρηση και πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Τζιόλη, ενώ στο τέλος του αγώνα χειροκρότησαν θερμά τους διεθνείς παίκτες του Σάντος. Αυτό άλλωστε ήταν το πρώτο γκολ αλλά και η πρώτη ισοπαλία που παίρνει η Εθνική σε γήπεδο των ΗΠΑ.

Όλα ανοιχτά για τους ισχυρούς του Μουντιάλ

Η Εθνική μας ομάδα «κυνηγούσε» τη νίκη για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 9άδα του ευρωπαϊκού FIFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά τελικά η νίκη δεν ήρθε και με τους βαθμούς που θα δώσει η ισοπαλία η κατάσταση περιπλέκεται και θα ξεκαθαρίσει και από τα παιχνίδια των άλλων εθνικών ομάδων. Πάντως ακόμη κι έτσι, η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για να βρεθεί τελικά στους ισχυρούς.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67' Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέκα, Σαριτάμα, Μέντες (83' Καλντερόν), Νομπόα (74' Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89' Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78' Κατσουράνης), Καφές (63' Καραγκούνης), Κονέ (63' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63' Νίνης), Μήτρογλου (64' Αθανασιάδης)

tanea.gr