28 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για τη δολιοφθορά του ενός εκ των δυο ελληνικών πλοίων που συμμετέχουν στον στολίσκο της «ειρήνης ΙΙ» για τη Γάζα

Απαράδεκτη ενέργεια δολιοφθοράς, που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας, συνέβη χθες το βράδυ από «άγνωστους» δολιοφθορείς στη μαρίνα Αλίμου, η οποία φυλάσσεται από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας (λιμενικό κλπ), όπου θα επενέβαιναν βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διερευνήσει και να διαλευκάνει αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και να συλληφθούν οι εγκληματίες κατά της ειρήνης, οι οποίοι διενήργησαν το σαμποτάζ με επαγγελματικό τρόπο. Η χώρα μας μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών που στηρίζονται στην ανοχή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, ενδεχόμενα και στην στήριξή του.

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει αυτή την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη ενέργεια και στηρίζει ολόθερμα την αποστολή ειρήνης στη Γάζα απαιτώντας από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τον ομαλό απόπλου του στολίσκου και τη ζωή όλων των ακτιβιστών που συμμετέχουν.

Κώστας Ήσυχος,
μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική