18 Ιουλίου 2011

Συνάντηση των επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την υγεία

Στην ανάγκη προσωρινής αναβολής της εφαρμογής του νέου «υγειονομικού χάρτη» για το νομό Θεσσαλονίκης και την επανεξέτασή του, συμφώνησαν οι επικεφαλής των οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Χρήστος Παπαστεργίου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι η πρόταση του υπουργείου Υγείας για το νομό Θεσσαλονίκης βασίστηκε σε «λανθασμένα και ελλειπή στοιχεία», που οδηγούν «σε λανθασμένο και ελλειπή σχεδιασμό» και ζήτησε να την αποσύρει και να δεχτεί τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν «σε σύντομο χρονικό διάστημα» ο ιατρικός σύλλογος και φορείς του χώρου «για να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος υγειονομικός χάρτης στη Θεσσαλονίκη».

Στην ανάγκη «μικρής αναβολής» της εφαρμογής του σχεδιασμού για να κατατεθούν οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστήθηκε στον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, ώστε το υπουργείο «να καταλήξει σε συμπεράσματα πολύ πιο ουσιαστικά που θα βασίζονται σε αληθινά στοιχεία» συμφώνησε και ο κ. Βαρτζόπουλος.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι για μεγάλα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, παρά τις κομματικές διαφορές, πρέπει να αναζητείται ένα μίνιμουμ συναντίληψης και συνεννόησης.

Ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε στον κ. Βαρτζόπουλο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «υγειονομικό πάρκο» στα δυτικά και την «ανάδειξη μονάδας υγειονομικού τουρισμού» στα ανατολικά της πόλης. Οι δύο άνδρες, που παρεμπιπτόντως είναι γιατροί στο επάγγελμα, συζήτησαν και άλλα θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας στην πόλη.