15 Ιουλίου 2011

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ για την απάντηση της ΕΡΤ μέσω της ιστοσελίδας της σε ερώτηση που έκανε στη Βουλή!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQjgIWIGJaWo15_wLpevX2GVPu9i16jRaH-Hn-wNM2xvHU5E_rM1LqCz2ozW-2fq7Mr9Txy0-OEKBm4GvlvGN9GDFJ4KRFoyMgq8CzejhiuO2wxtL9o0nAFEgehJz1Icdr28OvzmhBUJkT/s400/%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%93%CE%9B%CE%9F%CE%A5+%CE%A3%CE%99%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpg«Οι απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή οφείλεται να δίδονται από τους αρμοδίους Υπουργούς με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι Υπουργοί οφείλουν να μην καλύπτονται πίσω από τις διοικήσεις των οργανισμών που εποπτεύουν.

Η ΕΡΤ, με την ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει ότι της υποθέσεως έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη δια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, που συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 29.8.11. Η ΕΡΤ, όμως, με το περιεχόμενο της ανακοίνωσής της επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν μπορώ επιπλέον να μην παρατηρήσω ότι η κατά τα άλλα εκτενής ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε: Δηλαδή, αφού η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως «εγγυημένα ετήσια έσοδα» 900.000 δολάρια ΗΠΑ, γιατί η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίσθηκε στις 50.000 ευρώ ετησίως, ήτοι 600.000 ευρώ λιγότερα κατ΄ έτος;

Είναι δυνατόν η ΕΡΤ να πωλεί όλο το ελληνικό της πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων των πανάκριβων αθλητικών γεγονότων το οποίο στοιχίζει στον ελληνικό λαό 300.000.000 ευρώ ετησίως για όλες τις χώρες του κόσμου (πλην Ελλάδας) με τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ κατ΄ έτος; Και, μάλιστα, χωρίς ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και χωρίς τις προβλέψεις του νόμου περί ονομαστικοποίησης μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου; Έτσι αντιλαμβάνονται η ΕΡΤ και η Κυβέρνηση τη διαφάνεια; Πως διασφαλίζεται, χωρίς ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ότι θα επιτευχθεί το μέγιστο όφελος για την ΕΡΤ;

Όσον αφορά στο τμήμα της απάντησης της ΕΡΤ για την αναβολή του διαγωνισμού, όπου αναφέρει ότι « πράγματι ο διαγωνισμός αναβλήθηκε όχι όμως ύστερα από αίτημα της PCCW όπως ανακριβώς αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης», παραθέτω την με αριθμό πρωτοκόλλου 10944/30.6.2011 ΑΠΟΦΑΣΗ του Διευθύνοντος Συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, όπου αναφέρεται ότι: «έχοντας υπόψη... τα από 26/6/2011 και 27/6/2011 αιτήματα με fax των εταιρειών RRSAT Global Communications Network LTD και PCCW Global (Hellas) S.A. αντίστοιχα για παράταση του χρόνου διενέργειας του ανωτέρω διαγωνισμού... ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την παράταση του χρόνου διενέργειας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού...».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ μιλά για «ανάθεση μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος», ενώ στην υπ’ αριθμόν 3864/26.8.2010 ανακοίνωση των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΡΤ την οποία παραθέτω μιλά για «ανάθεση με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Η αντίφαση στις ανακοινώσεις της ΕΡΤ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τον Αύγουστο του 2010 δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά για το τι πραγματικά έγινε. Γι αυτό και επιβάλλεται η κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων είτε στην Ολομέλεια της Βουλής, είτε στη μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Αφού παραδέχεται η ΕΡΤ ότι εκκρεμεί εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 29.08.2011 για τις δύο συμβάσεις, αφ’ ενός με την FRANCE TELECOM GLOBECAST για Ευρώπη/Κύπρο και αφ’ ετέρου με την COMART TELECOM για Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία, πώς άραγε ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον Κρατικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST»;

Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, οι αρμόδιοι υπουργοί ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, που αφορά στην πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών τηλεθεατών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ;».