24 Αυγούστου 2011

Για κραχ πάει το ΧΑΑ-Στις 880 μονέδες είναι τώρα

Αύτανδρες… και με όλα τα βάρη στο κατάστρωμα (ομόλογα) βυθίζονται οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές παρασύροντας το χρηματιστήριο σε ολοένα νέα χαμηλά- τα οποία δεν έχουν και μεγάλη σημασία πλέον.

Σήμερα, μετά και τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αντιληπτό -ότι με την αδιαφορία των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές και την δεδομένη αδυναμία των Ελλήνων ιδιωτών – πως αρκετές ελληνικές τράπεζες θα οδεύσουν προς ταμείο.

Τα μηνύματα είναι δραματικά για την ελληνική οικονομία, διότι προσφυγή στο ταμείο σημαίνει και πώληση αργότερα σε ξένους ομίλους.

Στις 882 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καταγράφει βουτιά 3,17%. Στα 3,15 ευρώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει πτώση 2,17%.

Κατάρρευση στο Ταχυδρομικό με πτώση 8,9%, στην Alpha Bank με 5,9%, στην Eurobank 3,94% και την Tράπεζα Πειραιώς με 3,28%.

Στον αντίποδα, ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο τα spreads στα ομόλογα, με εκείνο του 10ετούς να έχει ξεπεράσει τις 1.575 μονάδες, παραπέμποντας σε επιτόκιο δανεισμού της τάξης του 19% για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, και μετά το χτεσινό ράλι στην Wall, η Ευρώπη ανεβαίνει, με τα κέρδη να προσεγγίζουν το 1,4% στην Φρανκφούρτη.