21 Σεπτεμβρίου 2011

Λίστα με «λουκέτα» θέλει μέχρι την Τρίτη η τρόικα

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/louketo23-480x0.jpgΤη λίστα με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου, που θα βάλουν άμεσα λουκέτο, ζήτησε μετ’ επιτάσεως η τρόικα των ελεγκτών στη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα τους την καταθέσει αμέσως μόλις έρθουν στην Αθήνα. Πότε θα συμβεί αυτό; Κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη.

Οι επικεφαλής ελεγκτές έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των φορέων που θα βάλουν λουκέτο, καθώς και τις ημερομηνίες που αυτό θα συμβεί.

Όπερ σημαίνει ότι αυτή τη φορά, οι δεσμεύσεις που θα αναληφθούν, δεν θα έχουν …επιστροφή. Ήδη, εδώ και μερικές ώρες, από το υπουργείο Εσωτερικών έχει φύγει η εγκύκλιος προς όλα τα υπουργεία, με την οποία ζητούνται οι σχετικές καταστάσεις, ανά περίπτωση.

Στόχος; Έως τη Δευτέρα το πρωί να έχει προετοιμασθεί η σχετική λίστα. Ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια. Από το υπουργείο Οικονομικών, εμμέσως πλην σαφώς, η κατάσταση περιγράφεται περίπου ως η τελευταία ευκαιρία.

Κι εννοείται ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, μάλλον επιβεβαιώνονται.

Πάντως, επισήμως από τις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, γεγονός το οποίο εκλαμβάνεται ως επιβράβευση της ελληνικής πλευράς, ενόψει των πολύ δύσκολων αποφάσεων που θα κληθεί να πάρει.

Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί, αλλά εκτιμάται ότι είναι περισσότερο για την τιμή των όπλων, παρά για οτιδήποτε άλλο. Θα φανεί σύντομα στην πράξη, άλλωστε.

www.newscode.gr