Και τα ζώα εννοείται ότι το πιστεύουν γιατί έχουν μάθει να τρώνε κουτόχορτο... τόσα χρόνια MEGA-Ευαγγελάτος-Τράγκας κ.λπ καραγκιόζηδες έκαναν καλή δουλειά όσον αφορά την αποχαύνωση... Το άρθρο που δημοσιεύει η Bild είναι από το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων και επικαλείται την έκθεση της τρόικα που διέρρευσε χθες παρότι ο παντογνώστης λέει ότι οι εκθέσεις δεν δημοσιοποιούνται... όποιοι ξέρουν να ψάχνουν τις βρίσκουν σε αντίθεση με τους αρπακολατζήδες.
Η Bild πολύ απλά έγραψε χθες ότι λένε σήμερα οι Financial Times (θυμάστε! είναι αυτοί που αγόραζαν τα ίδια τους τα φύλλα για να εμφανίζουν υψηλές πωλήσεις), αλλά μ' αυτούς δεν θα ασχοληθεί ο Ευαγγελάτος για να γράψει "Άλλο ένα μελιστάλαχτο και άκρως αισιόδοξο άρθρο από την γνωστή αγγλική εφημερίδα που «πίνει νερό στο όνομα της Ελλάδας»", ούτε θα τους κατηγορήσει ότι "εδώ και μήνες διάκεινται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ" όπως κατηγορεί την γερμανική εφημερίδα, η οποία είναι μεν φυλλάδα αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο...
Βέβαια είπαμε ότι βρίσκει μεγάλο ακροατήριο καθώς οι ηλίθιοι και οι ανενημέρωτοι ευδοκιμούν παγκοσμίως....
Διαβάστε τι έγραψε ο γελοίος (προσέξτε το ασύντακτο της τελευταίας πρότασης που ξεκινάει με "όμως"...) και διαβάστε στη συνέχεια και τι έγραψαν οι FT που ουσιαστικά γράφουν τα ίδια πράγματα με την Bild (το άρθρο της για όσους ξέρουν γερμανικά εδώ)
BILD: H Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2021 (newsit.gr)
Άλλο ένα μελιστάλαχτο και άκρως αισιόδοξο άρθρο από την γνωστή γερμανική εφημερίδα που "πίνει νερό στο όνομα της Ελλάδας".Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα λαμβάνει από την ΕΕ, γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της "τρόικας" "η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί". Η Bild εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της "τρόικας", (σ.σ. δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι εκθέσεις) σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.
Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.
Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους δόθηκε "με τρόπο εμπιστευτικό" στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.
Όμως παραδόθηκε σήμερα στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και η έκθεση της Επιτροπής των Βρυξελλών, για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
«Βόμβα» από τους Financial Times: «Haircut» 60% ή νέα δάνεια-«μαμούθ» εντός της δεκαετίας! (protothema.gr)
Μία «αυστηρώς εμπιστευτική» έκθεση των διεθνών πιστωτών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φέρνουν στο φως οι Financial Times, αποκαλύπτοντας ότι η συζήτηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αφορά σε ένα ποσοστό 60%.
Και αυτο συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η ελληνική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο έχει περιέλθει σε ακόμα πιο δεινή κατάσταση!
Έτσι, οι πιστωτές μας θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ποσό της τάξης των 252 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το οποίο θα διαθεθεί στην Ελλάδα υπό τη μορφή νέου δανεισμού, εάν δεν συμφωνηθεί ένα «haircut» του χρέους μεγαλύτερο ακόμα και από το 50%, που φέρεται να βρίσκεται επί τάπητος τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το ποσό αυτό, που υπό πιο αυστηρές συνθήκες ελέγχου θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 444 δισ. ευρώ, υπερβαίνει κατά πολύ τα 109 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης.
Άλλωστε, όπως προκύπτει από την έκθεση, για να είναι επαρκές το πακέτο των 109 δισ. ευρώ, οι ιδιώτες ομολογιούχοι πρέπει να αποδεχθούν μια απομείωση του ελληνικού χρέους, της τάξης του 60%. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και το «κούρεμα» ενός ποσοστού 50% του χρέους θα άφηνε ένα χρηματοδοτικό κενό πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η βρετανική εφημερίδα, στο τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει τη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ για τις αναφορές που περιλαμβάνονται στο κείμενο της έκθεσης.
Η έκθεση φέρεται να διανεμήθηκε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.