21 Οκτωβρίου 2011

Σε «κλοιό» σκουπιδιών η Θεσσαλονίκη

http://img.protothema.gr/477FF9EB19FBF3EEB66DF4D22753F548.jpgΗ Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι βουτηγμένη στα σκουπίδια. Σήμερα, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ στους δρόμους όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος  εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από 12 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων.

Ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης -για μία ακόμη μέρα- λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Εναποθέτουν μόνο τα απορριμματοφόρα που μεταφέρουν τα νοσοκομειακά απόβλητα και τα σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές και τα σχολεία.


Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να επιστρέψουν στις εργασίες τους από αύριο το πρωί και θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου υπολογίζεται πως έχουν μαζευτεί πάνω από 8.000 τόνοι απορριμμάτων. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζουμε πως θα λήξουν οι κινητοποιήσεις και από αύριο θα βγούμε στους δρόμους να αρχίσουμε την αποκομιδή. Εάν όλα πάνε καλά, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η πόλη θα αποκτήσει μια καλή εικόνα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.