13 Οκτωβρίου 2011

Μιχελάκης για τη διόγκωση του Κράτους απ' το ΠΑΣΟΚ


Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί διόγκωσης του κράτους με νέες κρατικές δομές και προσλήψεις, έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης. «Χθες, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δήθεν περιορισμό του σπάταλου κράτους. Στην πράξη κάνει το ακριβώς αντίθετο», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην εισήγηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.


Παρέθεσε ακόμη νέα στοιχεία, τα οποία, όπως επισήμανε, αποδεικνύουν ότι «συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους, με νέες κρατικές δομές, νέες οργανικές θέσεις και νέες προσλήψεις, ακόμα και με τρόπους που συνιστούν σκαστή παρανομία και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για «σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών, πολιτικών και ηθικών διαστάσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ «μεθοδεύει μαζικές απολύσεις, την ίδια στιγμή συνεχίζει τους διορισμούς», προσλαμβάνοντας, μάλιστα, «άλλους, σε θέσεις για τις οποίες το ΑΣΕΠ ενέκρινε άλλους».
Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ενώ από το Μάρτιο του 2010 πάγωσαν οι διορισμοί όλων των επιτυχόντων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, «η κυβέρνηση προχώρησε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τους επιτυχόντες της Αγροτικής Τράπεζας (Προκήρυξη 9/Κ/ ΦΕΚ 575/3.11.2008) και τους διορίζει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αφήνοντας απέξω τους επιτυχόντες της προκήρυξης του ΙΚΑ που είχε προηγηθεί».
«Πρόκειται για αντισυνταγματική μεθόδευση και κατάφωρη αδικία σε βάρος των επιτυχόντων για τις θέσεις του ΙΚΑ. Ενώ, δηλαδή, διορίζει στο ΙΚΑ, αφήνει αδιόριστους τους επιτυχόντες του ΙΚΑ», σημείωσε.
Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, «με διάταξη νόμου (Ν.3996/2011, άρθρο 76, παρ. 4, ΦΕΚ 170/5.8.2011) ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης μετατρέπει 250 κενές θέσεις καθαριστριών του ΙΚΑ ΤΕΑΜ σε διοικητικές θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για να διορίσει επιτυχόντες στους διαγωνισμούς για την Αγροτική Τράπεζα».
Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε, «συνεχίζει τη δημιουργία νέων κρατικών φορέων και νέων θέσεων για προσλήψεις». «Αλλα λένε και άλλα κάνουν. Και όλα αυτά είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες. Και η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται», κατέληξε.