24 Νοεμβρίου 2011

Αυτός είναι ο ηθοποιός που συνελήφθη για τα 250 κιλά χασίς

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση πως ο 46 χρόνος ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο συνελήφθη και πάλι για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια που είχε στην Καραϊβική όπου και είχαν βρεθεί στις αποσκευές του δύο κιλά καθαρής κοκαΐνης ο ηθοποιός για ακόμα μια φορά αναμένετε να αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες. Ο ηθοποιός συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου και διαμένει, έχοντας στην κατοχή του 250 κιλά χασίς.

Ο Φράνκο Αλφόνσο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή τους σε πολλές γνωστές ελληνικές ταινίες, κυρίως της δεκαετίας του ογδόντα αλλά και για την σχέση που διατηρούσε στο παρελθόν με την Ανίτα Πάνια.

Ωστόσο αυτές του οι συμμετοχές δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να του εξασφαλίσουν την ανάλογη επαγγελματική συνέχεια στα σήριαλ που ξεκινούσαν να προβάλουν τότε τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.

Παρά το γεγονός πως συνδέεται με συγγένεια με τον γνωστό σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη- είναι αδερφός της μητέρας του Αλίκης- οι πόρτες παρέμειναν κλειστές για τον ίδιο και η καριέρα στο χώρο της υποκριτικής ένα όνειρο απατηλό.

Τότε αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μουσική και συγκεκριμένα με το τραγούδι. Όμως και αυτή του η επαγγελματική κίνηση δεν θα έχει το αποτέλεσμα που ο ίδιος επιθυμεί με τα σχέδια για καριέρα στην showbiz να απομακρύνονται όλο και πιο πολύ. Τώρα ο ίδιος καλείται να ερμηνεύσει τον χειρότερο ρόλο της καριέρας του.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Αλφόνσο είναι κολλητός του μοντέλου Τέο Θεοδωρίδη ο οποίος συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2009 στη Σόφια για διακίνηση 4 κιλών κοκαΐνης. Μάλιστα μετά τη σύλληψη του Θεοδωρίδη ο Αλφόνσο δήλωνε: «Αν τον είχα μπροστά μου, θα τον πλάκωνα στο ξύλο» [προφανώς επειδή στάθηκε μαλάκ@@ και τον συνέλαβαν με αποτέλεσμα να χάσει το βαποράκι...] και «βρέθηκε μπλεγμένος επειδή είναι ψυχούλα»....

Πως έγινε η εξάρθρωση του κυκλώματος

Το γιγαντιαίο πολυεθνικό καρτέλ εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Oπλων του ΣΔΟΕ Αττικής. Με παράλληλες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Μπέλφαστ, οι ειδικοί ανακάλυψαν νταλίκες που μετέφεραν συνολικά 250 κιλά χασίς, συσκευασμένα σε κιβώτια με κούτες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, όταν οι ιρλανδικές και οι βρετανικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ειδικό τμήμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το κύκλωμα εμπορίας των ναρκωτικών.

Στις έρευνες που είχαν κάνει στις χώρες τους, είχαν διαπιστώσει πως εγκέφαλοι της σπείρας είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και είχαν έρθει σε επαφή με "συνεργάτες" τους.

Τη σκυτάλη πήρε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ, που ξεκίνησε παρακολουθήσεις και επαφές. Στο "στόχαστρο" των ειδικών ήταν νταλίκες-ψυγεία που μετέφεραν φρούτα -κυρίως πορτοκάλια- από και προς την Ελλάδα.

Η επιχείρηση

Πριν από λίγες μέρες, οι πληροφορίες οδήγησαν τους ειδικούς στην Ηγουμενίτσα. Σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, εντόπισαν νταλίκα που είχε φτάσει μέσω Γαλλίας και Ιταλίας και η οποία έκρυβε χασίς.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι "κυνηγοί" των ναρκωτικών την παρακολούθησαν στην πορεία της μέσα στη χώρα.

Πήγε πρώτα στην Αρτα, όπου ο οδηγός φέρεται πως συνάντησε τον Φράνκο Αλφόνσο για να "φροντίσει" το εμπόρευμα. Κι ενώ οι ειδικοί περίμεναν πως το φορτηγό θα έφευγε ξανά προς Ιταλία, η νταλίκα συνέχισε προς την Πάτρα και τελικά την Αττική.

Στον Ασπρόπυργο τελικά, η νταλίκα μπήκε σε μια αποθήκη, στην οποία παρέμεινε για ένα 24ωρο.

Την επόμενη μέρα, μια άλλη νταλίκα-ψυγείο ξεκίνησε την πορεία της για την Ιταλία. Τα εισιτήρια -κατά τις διωκτικές αρχές- τα είχε βγάλει ο Φράνκο Αλφόνσο...

Γνωστός από την παλαιότερη σχέση του με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, ο Φράνκο Αλφόνσο είχε συλληφθεί και άλλη φορά για υπόθεση ναρκωτικών τον Σεπτέμβριο του 2010 στην εξωτική Αρούμπα της Καραϊβικής, όταν σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε τέσσερα κιλά καθαρής κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει πως δεν ήξερε για τα ναρκωτικά που μετέφερε και είχε αφεθεί ελεύθερος. Σήμερα, τα στοιχεία που επικαλούνται οι Αρχές φαίνεται πως τον "δένουν" γερά με την υπόθεση.

Προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια - είναι ανιψιός γνωστού σκηνοθέτη του ελληνικού κινηματογράφου και αδερφός του είναι επίσης ηθοποιός - ο Φράνκο είχε παίξει σε ταινίες της δεκαετίας του '80, ενώ είχε περάσει και από τη μουσική σόουμπιζ της Ελλάδας.

Εκτός από τον ηθοποιό, συνελήφθη ο κρεοπώλης - ενοικιαστής της αποθήκης και δύο άτομα στην Ελλάδα, καθώς και τέσσερα ακόμη στην Ιρλανδία. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί. Σήμερα, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/ΕΘΝΟΣ