16 Δεκεμβρίου 2011

Δεν προκύπτει καμιά ανάγκη για νέα μέτρα το 2012, σύμφωνα με την Alpha Bank

Την άποψη ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη για νέα μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού 2012 διατυπώνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Οικονομικό Δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η συνεχής διατύπωση προβλέψεων για νέα ύφεση της οικονομίας το 2012 δεν συνιστά οικονομική πολιτική είτε αυτή προέρχεται από την Κυβέρνηση είτε από την τρόικα. Πολιτική είναι η εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας από το 2012 και για την ικανοποιητική αναπτυξιακή της πορεία από το 2013 και μετά, και η ανάδειξη των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι η συνεχής μεμψιμοιρία και απαισιοδοξία και οι υπερβολές στις εκτιμήσεις για αρνητικές εξελίξεις στο μέλλον», τονίζεται στην έκθεση.

Σχολιάζοντας αναφορές που επιμένουν στην εφαρμογή νέων μέτρων το 2012 για την κάλυψη των δημοσιονομικών αποκλίσεων οι αναλυτές της Alpha Bank υποστηρίζουν πως πέραν της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από πουθενά δεν προκύπτει καμιά ανάγκη για νέα μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών για την υλοποίηση του νέου Προϋπολογισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank εστιάζει στην ανάγκη για συνέχιση της προσπάθειας εκλογίκευσης της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και στην ανάγκη για εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που θα εξασφαλίσουν την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση από τα πρώτα τρίμηνα του 2012.