16 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται ο «Προμηθέας» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Πριν από το Άλιεν έρχεται ο Προμηθέας. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφοντας στα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας, δημιουργεί μια ταινία-πρόδρομο του Alien, με αναφορές στην ελληνική μυθολογία.

Επισήμως, η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «Με το Prometheus ο Ρίντλεϊ Σκοτ δημιουργεί μια πρωτοποριακή μυθολογία, στην οποίαμιαομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για τη δημιουργία της ζωής στη Γη και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στις σκοτεινές γωνιές του σύμπαντος.

» Εκεί, οι επιστήμονες θα πρέπει να δώσουν μια τρομακτική μάχη για να σώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η ταινία αναφέρεται σε «μια ανώτερη μορφή ζωής που προκαλεί τους θεούς και τιμωρείται για την θρασύτητα της». Οι αναφορές στον Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας είναι ξεκάθαρες.

Ο Ρ.Σκοτ δεν μιλά, πάντως, για ένα «πρίκουελ», αλλά λέει ότι τα τελευταία οκτώ λεπτά της ταινίας εξελίσσονται σε «κομμάτι του DNA του Alien».

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Σαρλίζ Θέρον και Μάικλ Φασμπέντερ, έχει γυριστεί σε 3D και οι πρώτες εικόνες είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές, ενώ η προβολή της θα αρχίσει το καλοκαίρι του 2012.