27 Δεκεμβρίου 2011

Σ. Καλεντερίδης: Ανασκεύασε ο Μεσούτ Γιλμάζ

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κυνική ομολογία του τούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς των ελληνικών δασών από τούρκους πράκτορες τον υποχρέωσε να αναδιπλωθεί την Τρίτη.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα ο συνταγματάρχης ε.α και συγγραφέας Σάββα Καλεντερίδης, ο Μεσούτ Γιλμάζ ανασκεύασε την ομολογία του, αποδίδοντας τη σε λάθος του δημοσιογράφου, ισχυριζόμενος ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες!

«Έχει πολιτική βαρύτητα η δήλωση Γιλμάζ. Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα» σχολίασε ο κ. Καλεντέρίδης. Πρόσθεσε δε, ότι οι ελληνικές μυστικές αρχές γνώριζαν και ενημέρωναν την τότε κυβέρνηση για τις τουρκικές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πεντέλης και τέως πρόεδρος του Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους Δημήτρης Στεργίου δήλωσε ότι «είναι στοιχείο που πρέπει να μας απασχολήσει ότι μπορεί να αλωνίζει στα δάση ο οποιοσδήποτε πράκτορες του εχθρού.»

«Τυφλή πράξη μίσους και εκδίκησης η οποία δεν θα ήταν ξένη προς την τουρκική νοοτροπία» χαρακτήρισε τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από τούρκους πράκτορες που αποκάλυψε ο Μεσούτ Γιλμάζ ο πρέσβης επί τιμή Χρήστος Ζαχαράκης.