15 Δεκεμβρίου 2011

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντώνται οι επικεφαλής της τρόικας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας. Νωρίτερα, οι Ματίας Μορς (Κομισιόν), τον Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και τον Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


Η συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ ξεκίνησε γύρω στη 1:15 με τον Αντώνη Σαμαρά να επισημαίνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων από αυτή την κυβέρνηση, ενώ θα επαναλάβει ότι η συνταγή του Μνημονίου είναι αποτυχημένη και ότι οι στόχοι μπορεί να επιτευχθούν με άλλη συνταγή.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημείωναν ότι πρόκειται να τονίσει πως είναι αναγκαίο να μπει αμέσως σε εφαρμογή και από την πλευρά των δανειστών ένα πρόγραμμα για τη χώρα μας, το οποίο παράλληλα με τον στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα έχει και αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά Χρ.Λαζαρίδης, Νότης Μυταράκης και Χρ.Σταϊκούρας. Επίσης, παρών είναι και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μουρμούρας.

Επιπλέον, η ΝΔ διαμηνύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και πάντως σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των δύο ή τριών εβδομάδων από την 19η Φεβρουαρίου.