06 Δεκεμβρίου 2011

Αντιστέκονται σαν παλικάρια οι Έλληνες Τραπεζίτες στο ναζιστικό PSI που θέλει να επιβάλλει το 3ο Ράιχ της Μέρκελύ κλάδου για το PSI

"Το "κούρεμα" δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους" τονίζει ήρωας έλληνας τραπεζίτης και ένας απ' αυτούς που επιτέλους αποφάσισαν να βάλουν ΣΤΟΠ στα ναζιστικής έμπνευσης σχέδια της Μέρκελ για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Εμείς στηρίζουμε οτιδήποτε είναι εναντίον του ναζισμού και συνεπώς είμαστε αλληλέγγυοι με τους έλληνες τραπεζίτες που απειλεί με εξολόθρευση το 3ο Ράιχ (μπορεί να είναι και το 4ο Ράιχ δεν είμαι σίγουρος)

Ωραία τα είπα; Διαβάστε τώρα και την είδηση της αντίστασης (ειδικά να την διαβάσουν όσοι είναι ακόμα στον κόσμο τους και δεν έχουν καταλάβει προς τα που γυρνάει το ρολόι):

Τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) που συμφωνήθηκε στην τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας, εξέφρασαν κορυφαία τραπεζικά στελέχη μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο Χαράλαμπος Κύρκος, αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που θα έχει στη διάθεσή του 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου μετά το PSI, υπογράμμισε ότι η απόφαση της ΕΕ για το «κούρεμα» είναι πολιτική.

Όπως είπε, οι εξελίξεις έδειξαν ότι οδηγούμαστε σε «σκουπιδοποίηση» των ομολόγων της ευρωζώνης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την επιτυχία του σχεδίου που έχει εκπονηθεί.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «η κρίση έχει πλέον ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και έχει εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες, χτυπώντας μεγάλες οικονομίες όπως η ιταλική και η ισπανική».

Από την πλευρά του ο κ. Πολ Μυλωνάς, γενικός διευθυντής στρατηγικής και διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φτάσουμε σε οριστικοποίηση των όρων εφαρμογής του PSI».

Παράλληλα, ο ίδιος τάχθηκε ενάντια στη λύση του «κουρέματος» ως επιλογή για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, Group Chief Economist της Alpha Bank τόνισε ότι θα πρέπει η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ εκτίμησε ότι η λύση αυτή αφορά μόνο την Ελλάδα και ότι δεν θα εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.