29 Ιουνίου 2011

Οι κότες και τα κοκκόρια...


Πολύς λόγος γίνεται τις ώρες αυτές για τις 154 δοσίλογες κότες του ΠΑΣΟΚ ,αυτές τις πουλημένες εξουσιομανείς και παραδόπιστες κοτούλες όπως ο Αθανασιάδης,ο Ρομπόπουλος,η Αράπογλου,η Βάσω η Παπανδρέου,ο Κουκουλόπουλος,η Μερεντίτη κ.α.,που μπροστά στο ατομικό τους συμφέρον και αυτό της Κόζα Νόστρα που υπηρετούν,δηλαδή του ΠΑΣΟΚ,δεν βάζουν τίποτε άλλο,που λέξεις όπως εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία τους προκαλούν γέλια,που μιλάνε μεταξύ τους,και πλέον πιο ανοιχτά,για τα οικονομικά και ο Φρίντμαν με την Θάτσερ αισθάνονται συγκίνηση που βρήκαν μαθητές,οι άθλιες λοιπόν αυτές κοτούλες επισείουν δίκαια την μήνη του λαού,την μήνη των μη καθεστωτικών πολιτών.Δίκαια και τους αξίζουν κι άλλα!
Αλλά μην ξεχνάμε όμως ποιος είναι ο βασικός σκοπός:είναι το γκρέμισμα του άθλιου πασοκικού σάπιου καθεστώτος που τριάντα χρόνια τώρα έχει διαβρώσει τα πάντα και που βρίσκεται παντού!Του καθεστώτος που αποτελείται από πάρα πολλούς πασόκους,του καθεστώτος που έχει μέλος του και που πλούτισε τον κάθε πασόκο,που σ'αυτό χρωστάει ο μέσος πασόκος την ζωή του,την ευημερία του,την εξουσία του και γι'αυτό ακόμα και σήμερα ακόμα το στηρίζει και δεν αντιδρά καθόλου στην καταστροφή του Έλληνα,αυτό το καθεστώς που έχει μέλος από τον πιο απλό μέχρι τον Μπόμπολα!Του καθεστώτος που τα έφαγε μαζί με το Χυδαίο Κήτος!Αν μαζί με τον ανθύπατο της Ελλάδας Τζέφρυ Παπανδρέου δεν γκρεμιστεί και η άθλια αυτή παράγκα δεν έχει κανένα νόημα να κυβερνήσει και ο πιο ηθικός,ο πιο έξυπνος και δίκαιος άνθρωπος και να πλαισιώνεται ακόμα από αγγέλους.Αν δεν πέσει το καθεστώς,αν δεν φύγει η νοοτροπία του σκυλάδικου,απλά θα πάμε σε καταστάσεις '07-'09 και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!
Επίσης,ας σκεφτούμε ότι οι κότες αυτές,οι "αντάρτισσες",όπως ο Αθανασιάδης,αυτές τις μέρες έπαιξαν και έναν άλλο ρόλο πιο ύπουλο,πιο βαθύ:χρησιμοποιήθηκαν από τον Παπανδρέου ως πόλος διαφωνούντων πασόκων,έτσι ώστε οι διαφωνούντες να συσπειρωθούν γύρω από αυτούς και να μην οργανωθούν αλλού και φύγουν από το μαντρί και χάσει το ΠΑΣΟΚ ψήφους!
Από την άλλη,όπως λέει και ο τίτλος,υπάρχουν και οι αρχηγοί από τις κότες:τα κοκκόρια!Που δεν είναι τίποτα σπουδαίο στην πραγματικότητα:το παίζουν αρχηγοί,φωνάζουν δυνατά,τσιμπάνε καμιά κότα,πηδάνε από καμιά,αλλά ο ιδιοκτήτης τα σφάζει όποτε θέλει...αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Παπανδρέου,τον Πάγκαλο,τον Βενιζέλο,τον Παπακωνσταντίνου!Και αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να στιγματιστούν,αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να πέσει πάνω τους η οργή μας!Γιατί να ξαναβγεί ο Βενιζέλος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα;Πρώτα αυτόν πρέπει να καταδικάσουμε,πρώτα αυτόν πρέπει να διώξουμε από τη Βουλή σε σχέση με τους άλλους του ΠΑΣΟΚ!Γιατί να ξαναείναι στο κοινοβούλιο οι χαμερπείς υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων;Γιατί να επιτρέψουμε στον Παπανδρέου να μείνει στην Ελλάδα,αφού και ο ίδιος στη Μινεσσότα θα 'θελε να 'ναι...
Τα δουλόπρεπα σκιάχτρα που καταδίκασαν τη χώρα σε εξαθλίωση,που με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο κατέστρεψαν την ραχοκοκκαλιά της χώρας,που πασχίζουν όχι για τίποτε άλλο αλλά μόνο για την κινεζοποίηση του Έλληνα,που θέλουν απλά να διώξουν από τον τόπο αυτό τους άξιους και εργατικούς της μεσαίας και της κατώτερης οικονομικής στρωμάτωσης ώστε να μείνουν αυτοί μαζί με τους λαθρομετανάστες που θα τους έχουν για δούλους και τα ξένα αφεντικά τους να λυμαίνονται την χώρα μας!Αυτούς που το μόνο τους ιερό είναι οι τράπεζες!Που μόνο για να σώσουν τις τράπεζες λένε πως θα κατέβαζαν τα τανκς στους δρόμους (ο στρατός ρε Χυδαίο Κήτος υπάρχει για να υπερασπίζει τη χώρα από τους εξωτερικούς εχθρούς,που εσύ προσκυνάς,αποτελείται από τα παιδιά του έθνους και δεν είναι παιχνίδι δικό σου ενάντια στους πολίτες,άθλιε χουντικέ φασίστα Πάγκαλε,για να προστατέψεις την τραπεζική τοκογλυφία!).Την ώρα που οι ίδιοι υπέστελναν την σημαία από ελληνική γη,που αφήνουν ανάμεσα σε λυσσασμένα θηρία τους Έλληνες της Β.Ηπείρου,που εκβίασαν τους Έλληνες της Κύπρου όπως εμάς τώρα,που με άνεση έδωσαν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία,που προωθούν κάθε ανθελληνική πολιτική και σκέψη!Που μετέτρεψαν την Αθήνα σε Ισλαμαμπάντ και την Ελλάδα ολόκληρη σε νεοθωμανική επαρχία!Λοιπόν,αυτούς πρώτους απ'όλους πρέπει να πολεμήσουμε!

Υ.Γ. Μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί!Διαμαρτυρίες παντού!Συγκεντρώσεις παντού!Τηλέφωνα στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!e-mail!
Υ.Γ.2 Για την Έλσα τι να πει κανείς;Μια μέρα θα μάθει ότι οι άλλες πληρώνονται και θα πάθει σοκ...
Υ.Γ.3 Το μεγάλο μας μπράβο στον κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή που τυφλός σωματικά,δεν είναι τυφλός ψυχικά και συναισθηματικά!





ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΝΤΙ

 Θυμάστε τα γουέστερν σπαγγέτι με τις ωραία μουσικά θέματα και τα ΑΦΕΛΗ σενάρια? Λοιπόν και εμένα μια τέτοια ταινία μου θύμισε ο ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ.
  Τώρα ρε ΓΑΤΟΝΙΑ πιστεύετε εσείς ότι ο ΧΕΣΜΕΝΟΣ βουλευτής, με νωπή ακόμα την ΠΑΠΑΡΙΑ του, θα έβγαινε για καφέ στη Βουκουρεστίου?
  Μόνο την ΦΑΤΣΑ του χτυπημένου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ να είχε στο μυαλό του,θα καθότανε στη βουλή μέχρι την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου.
  Λοιπόν οι Γκεμπελίσκοι του ΠΑΣΟΚ  σκέφτηκαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να εκτονώσουν την ΔΥΣΦΟΡΊΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ με ένα υποτιθέμενο προπηλακισμό/
  Βάλανε λοιπόν τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ να βγει έξω και να περπατήσει στη Βουκουρεστίου,με την συνοδεία 15-20 πρασινοφρουρών ,του ρίξανε ένα καφέ,μια καρπαζιά ,μια καρέκλα από μακριά,μερικά μπινελίκια και μετά έφθασε η αστυνομία.
  Τώρα πες μου εσύ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΞΙΕ που τρέμει το φυλλοκάρδι σου και φοβάσαι ακόμα και την σκιά σου. Αν τον είχες μπροστά σου σήμερα τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ θα τον ΕΣΚΙΖΕΣ  κυριολεκτικά στα δύο?
   Εγώ πάντως τουλάχιστον θα του είχα ανοίξει το κεφάλι και ας πήγαινα φυλακή.
  ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ υπήρχε και ΚΑΜΕΡΑ HD εκεί για να αποθανατίσει την σκηνή,μη τυχόν και υπάρχουν αμφιβολίες.
 Τώρα βέβαια η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ας προσέξει πολύ,γιατί τον επόμενο βουλευτή της θα τον ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ.
 

Και μέσα στην αναμπουμπούλα έφυγε ο Κιλτίδης απ' τη ΔΗΣΥ... ψάχνει άλλο διαμέρισμα στα υπόγεια της πολυκατοικίας

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/dora.kiltidis.jpegΤους λόγους της αποχώρησης του από τη ΔΗΣΥ θέλησε να εξηγήσει ο Κώστας Κιλτίδης σε δήλωση του αμέσως μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και το "παρών" που ψήφισε η Δημοκρατική συμμαχία. Σύμφωνα με αυτήν...
«Η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή»
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_3271.html

Πανηγυρίζουν στο ΔΝΤ για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος... τα βγάλανε τα λεφτά τους

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ελληνική Βουλή είναι πρόγραμμα "διαθρωτικής ρύθμισης" για να αντιμετωπίσει κατά ένα "θεμελιώδη τρόπο" τα ουσιαστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.

Ο κ. Λίπσκι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα "λιτότητας" και σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να επηρεάσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Λίπσκι τόνισε επίσης ότι άνοιξε ο δρόμος όχι μόνο για τις "αναγκαίες εξοικονομήσεις πόρων", αλλά και για να επιτευχθούν "δομικές προσαρμογές" στην αντιμετώπιση του σοβαρού οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λίπσκι, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τις 5 Ιουλίου που θα αναλάβει επίσημα ως επικεφαλής του ΔΝΤ η πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η εξέλιξη αυτή (η έγκριση του μεσοπρόθεσμου) θα επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της σταθερότητας και παράλληλα θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αλλαγές υπέρ πολυτέκνων στο αφορολόγητο, ανακοίνωσε ο Βενιζέλος

Βελτιωτικές αλλαγές στον Εφαρμοστικό Νόμο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τις «γενναία μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας».

Σε σχέση με την επιρροή που ασκούν τα τέκνα στο ύψος του αφορολογήτου εισοδήματος, προβλέπεται ότι το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα, κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία τέκνα και για τα επιπλέον των τριών κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο.

"Το αποτέλεσμα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση των οικογενειών που έχουν παιδιά και ιδίως των πολύτεκνων" σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους αναπήρους. Στην εισφορά αλληλεγγύης δεν θα συνυπολογίζεται και άρα δεν θα επιβαρύνεται το αναπηρικό επίδομα γι΄ αυτούς οι οποίοι υπάγονται στη σχετική νομοθεσία με βάση τον κώδικα φορολογίας και εισοδήματος πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, στη ρύθμιση, πως τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή οι βουλευτές και οι αιρετοί άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης, τη μεγαλύτερη δυνατή 5% στο σύνολο των εισοδημάτων τους, δηλαδή μεγαλύτερη από ό,τι αυτοί που έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ που επιβαρύνονται με εισφορά 4%, δεν θα ενταχθούν μόνο οι βουλευτές, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων αλλά και όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο 56, παράγραφος 3 περιπτώσεις α’ και β΄ του Συντάγματος. Δηλαδή, οι Πρόεδροι και οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικά όλων των εταιρειών και επιχειρήσεων, οι διοικήσεις των οποίων ορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος, άμεσα με διοικητική πράξη ή έμμεσα μέσω της Γενικής Συνέλευσης και επίσης οι Ανεξάρτητες ή Ρυθμιστικές Αρχές, τα μέλη των Ανεξαρτήτων ή Ρυθμιστικών Αρχών είτε προβλέπονται από το Σύνταγμα είτε προβλέπονται από το νόμο.

Η καγκελάριος Μέρκελ επιμένει ότι στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν υπάρχει επαρκής "ζήλος για εργασία"

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε εκ νέου σήμερα ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, επειδή σε αυτά "υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία", επανερχόμενη στο θέμα, το οποίο ήδη είχε αποτελέσει αιτία να δεχθεί επικρίσεις.

"Κοίταξα τους αριθμούς, ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας (αλλού στην Ευρώπη) να είναι (πιο) υψηλός (από τη Γερμανία) σε απόλυτους αριθμούς, όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά, τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα", είπε η Μέρκελ.

Τον Μάιο η καγκελάριος είχε πει ότι "θα πρέπει σε κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία (οι εργαζόμενοι) να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, όλοι να κάνουν τις ίδιες προσπάθειες".

Όμως, διαθέσιμα στοιχεία αντικρούουν τον ισχυρισμό ότι οι Γερμανοί εργάζονται περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους.

Ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Γιάννη Μιχελάκη για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει η ΝΔ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, καταλογίζοντας ευθύνες στον υπουργό Χρήστο Παπουτσή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων έχει κατορθώσει να διαλύσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

"Ξενοδοχεία εκκενώνονται, ο σταθμός του μετρό έχει μεταβληθεί σε θάλαμο αερίων, αθώοι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί και φωτιές εκδηλώνονται σε κτίρια, ενώ τα ασθενοφόρα αδυνατούν να παραλάβουν τραυματίες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των λίγων «γνωστών αγνώστων». Αντίθετα, καταφεύγει στην αλόγιστη χρήση χημικών, που έχουν μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε “κόλαση”.

Οι ευθύνες του κ. Παπουτσή είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τελικά ο "τυφλός" τους έβαλε γυαλιά όλους

http://www.skai.gr/files/temp/FBE2A526CCB9EDD5FDA64F81CED75EDE.jpgΤελικά ο "τυφλός" Κουρουπλής απέδειξε ότι βλέπει καλύτερα απ' όλους τους συναδέλφους του... απλά μπράβο του... για τα υπόλοιπα τι να σχολιάσεις...
Η ανακοίνωση του Κουρουπλή μετά το ΟΧΙ και τη διαγραφή του απ' το ΠΑΣΟΚ είναι:

«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι... η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

The mexican staring frog of southern sri lanka

Αν ο κοσμος κινουνταν με καλες προθεσεις,τοτε θα ειχαμε φτασει στο διαστημα..σε παραλλαγη του αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν πατινι. Σε καποιον που εχει νταλακιασει για νερο,δεν δινεις ατζουγια παστη και ρεγγα γιατι σου περισευουν και σε καποιον που πεθαινει της πεινας,δεν πετας ενα κουτι μαλοξ γιατι εχεις φαρμακειο.Αυτο που κανει καλο σ'εσενα,δεν σημαινει οτι μπορει να ευνοησει η ακομα και να ειναι αβλαβες για τον αλλο.

Η προσφορα εχει νοημα,οταν υπαρχει αναγκη και σκοπος της φιλανθρωπιας δεν ειναι να σε κανει καλυτερο σε ενα αυτιστικο κρεσεντο πνευματικου αυνανισμου,αλλα να καταφερεις να βοηθησεις εναν συνανθρωπο σου να σηκωθει και να σταθει μονος του στα ποδια του.Θα ηταν το λιγοτερο αφελες,να επιχειρησω μια ψυχοσυνθεση του ελληνα ωστε να δωσω μια πληρη εικονα των λογων για τους οποιους αποτυχαμε- οπως τουλαχιστον μας λενε- θα ηταν ωστοσο το ιδιο και περισσοτερο ανοητο,να μην δουμε το προφανες. Χρονια τωρα,ζουμε περα-οχι πανω- απο τα μεσα μας.Οχι γιατι το χρειαστηκαμε η γιατι εθιστηκαμε σε εναν πιο "εξελιγμενο" τροπο ζωης,αλλα γιατι παρουσιαστηκε ως ο μονος δρομος.Το δελεαρ ηταν διαφορετικο και προσαρμοσμενο στις αναγκες της καθε κοινωνικης ταξης.Ετσι,ενω στους ιθαγενεις της αφρικης,οι καλογνωμοι ιεραποστολοι οι βλογιοκομμενες ρασοφορεμενες καλογριες και κατι αγαμητες γατοσυλεκτρες,εμαθαν οτι βιβλος + χριστος = φαγητο και καθαρισαν,στην βαλκανικη μικροαστικη μπανανια,ξενοφερτοι νομπελιασμενοι παντογνωστες και χιλιοπροθυμοι ξεχασμενοι γενιτσαροι,με την απαραιτητη οικονομικη αρωγη,εκαναν τα παντα για να περασουν την νοοτροπια μιας αλλοπροσαλης ευρωπαικης ενοποιησης η οποια ακομα κι αν δεν εχει προσωπο,οφειλει να χαρακτηριζει ολους τους πολιτες της ενωσης,που με την σειρα τους,πρεπει να χασουν την δικη τους ταυτοτητα,για να μην αποτελουν παραφωνια στις κοπιωδεις προσπαθειες για την δημιουργια μιας ευρωπαικης συνειδησης.Οπως ολοι οι ερωτες,περασε κι αυτος απο το στομαχι. Πακετα,επιδοτησεις,προγραμματα, χρηματοδοτησεις που γυρνουσαν ξανα,σιγουρα στα χερια των ιδιων των χρηματοδοτων,αφου ο τοπικος καγκουρας,αντι να προσπαθησει η εστω να φανταστει την δημιουργια μιας ελληνικης εταιρειας αυτοκινητου,απορουσε γιατι τα πεντοχιλιαρα(βλεπε πενηνταευρα) δεν ειναι πετσετακια,να απλωσει ενα μπουρνουζι και να παρει το αμαξι με το στοχαστρο.

Χαρουμενος ο νεοραγιας,εδειχνε τα συμβολα της ευρω-υποταγης του καμαρωνοντας,ενω δεν παρεβλεπε να στρεφει το δαχτυλο του προς εκεινους που τσακισμενοι απο τις εμπνευσεις του κουμουνισμου,παρακαλουσαν να του κανουν τον υποτακτικο για ενα κομματι ψωμι στις γειτονικες χωρες.Οι συγκυριες ηταν ιδανικες.Τα ευρωπακετα και ο ξεπεσμος του ανατολικου μπλοκ,χαλυβδωσαν την πεποιθηση οτι η οικονομια ηταν ισχυρη και η κοινωνια καλα οργανωμενη.Τα οποια παρατραγουδα,δεν ηταν παρα ατελειες και λαθος εφαρμογη της τελειας ιδεας που επρεπε,να προβαλουμε,να προωθησουμε και να ακολουθησουμε...Επειδη ομως στην ελλαδα,πιο ευκολα βγαζεις τον κωλο σου σε κοινη θεα στην ιχθυοσκαλα,παρα καθεσαι να ασχοληθεις και να μιλησεις για ιδεες αλλουνου,η ολη ιστορια παιχτηκε στην γενικοτερη αγνοια και ανοχη.Ποτε ποτε, κατι ασχετοι εργατοπατερες και τιποτα βουλευτοσυντηρητες τσουτσουνοπνιχτρες,καναν διαγωνισμο στο ποιος θα στριγγλισει πιο δυνατα για την ενωση και την δικαιωση εκεινου που μας εμπασε σε αυτη,ζητουλευοντας ψηφους για τους χωρους τους.Ο ελληναρας στο μεταξυ,μασουσε κι ονειρευονταν με τα ματια ανοιχτα,αρνουμενος εστω και να ριξει μια ματια γυρω του.Εκει που ειχε ουσιαστικες δυνατοτητες να ανοιχτει με προιοντα ποιοτητας(καπνος-γεωργια-λαδι) σε μια ευρυτερη αγορα,εκανε αγωνα δρομου για το ποιος θα ξεριζωνε πρωτος τα κληματα απο τα χωραφια και ποιος θα υλοποιουσε με μεγαλυτερη ακριβεια τις εμπνευσεις του μηχανισμου των βρυξελλων για να ανταμοιφθει με τις επιδοτησεις.Απο εκει που με τις οσες και τις οποιες αδυναμιες του,ο λαος μας προσπαθουσε να γινει αυταρκης,επεσε ΞΑΝΑ στην παγιδα της εξαρτησης απο ξενα κεντρα.Αφησε στην ακρη-σχεδον κλωτσησε- καθε συγκριτικο πλεονεκτημα και για ακομα μια φορα εδειξε να πιστευει οτι αλλοι,ξερουν καλυτερα.Οσο ετρωγε απο ετοιμα στην θεση εκεινων που του ειχαν παρει,επλεε σε πελαγη ευτυχιας,χωρις να σκεφτεται οτι λιγο μετα το δειπνο,σειρα ειχε το πηδημα.

Ετσι,με συμμαχο εναν ξεπουλημενο γκαντεμη για πρωθυπουργο και την δικαιολογια οτι αφου δεν περασαμε κομμουνισμο και δεν αναγκαστηκαμε να βγαλουμε την μανα μας στο πεζοδρομιο για να αγορασουμε ενα τζην, μας περασαν την παπατζα οτι ημασταν και καλα ισχυρο κρατος στην περιοχη και επρεπε να βοηθησουμε τους λιγοτερο τυχερους.Μπηκαμε λοιπον κι εμεις στον κυκλο και ποτε με οικονομικες ενισχυσεις,ποτε με την τεχνογνωσια του μπαρμπα γιαννη με το προτυπο εργοστασιο συσκευασιας κομποστας και παντα με τα συνορα ανοιχτα,ζησαμε στην αιθαλομιχλη της αναπτυξης για την οποια ολοι γνωριζαν ,αλλα κανενας δεν ειχε ποτε δει.Ηταν μια πιο αοριστη εννοια ..σαν τα 21 γραμμαρια βαρους της ψυχης,τις φωτογραφιες απο τα βαφτισια του γαπα και την καταστροφη που προφητεψε ο παγκαλος ετσι και δεν ψηφισουμε το μεσοπροθεσμο.Μηχανικα,μαθαμε να υπακουουμε στις προσταγες μιας κλικας αντιπαραγωγικων παρασιτων που προσπαθησαν να κανουν την ευρωπη να κυλησει στους ρυθμους τους.Αν η ιστορια μας διδασκε ενα πραγμα,ειναι οτι ΠΟΤΕ δεν ειχαμε συμμαχους σε επιπεδο κυβερνησεων,πολυ απλα γιατι η ελλαδα ως εθνος,ως λαος αλλα και ως γεωπολιτικος παραγοντας,δεν βολευε τα σχεδια των γερμανων,των αγγλων,των αμερικανων και του καθε πλυθησμου που ανα τους καιρους την ειδε μεγαλη δυναμη.Αντιθετα σε καθε λογικη και αναλυση,με πρωτοπορους τυχαρπαστες σκατομαζωχτρες της αυλης των βρυξελλων,κληθηκαμε να μαθουμε για το ποσο καλη ειναι η ενοποιηση των λαων και ποση ειρηνη αγαπη και ωφελη θα φερει στο διευρυμενο καλλικρατικο στρουμφονεραιδοχωριο μας.Οτι δωρα δεν επεσαν καταλαθος στις τσεπες τους,μοιραστηκαν μεταξυ των παρευρισκομενων που μαθαιναν οτι δεν χρειαζεται να παραγεις η να δουλεψεις για να εχεις.Το μονο που ειναι απαραιτητο,ηταν να εισαι ευρωπαιος,οπως κι αν αυτο ερμηνευοταν ανα τους καιρους.

Η μεταφραση πολλες φορες διαφοροποιουταν,ομως το νοημα παρεμενε το ιδιο.Μαζοποιηση.Με το καλο η με το αναποδο,αμεσα η εμμεσα,σκοπο ειχαν να σε μετατρεψουν σε γραναζι του πολυεθνικου μηχανισμου που αναπτυσoταν χαρη στην δικη σου απραξια.Οταν το παιχνιδι παιζεται με ορους που εχουν βαλει αλλοι,ειναι δυσκολο,ενω προσπαθεις να τους διαβασεις,να παιξεις ταυτοχρονα με αξιωσεις για την νικη. Νομοτελειακα,βρισκεσαι εκτος αιθουσας,περιμενοντας τις αποφασεις που εκεινοι βγαλαν και μαζι τους πρεπει κι εσυ να τιμησεις,θυμουμενος τοτε την εθνικη σου μαλακοφρωσυνη...η ελλαδα θα τιμησει την υπογραφη της..οι κατοικοι αυτου του τοπου ξερουν να ανταποκρινονται στις υπΕΡχρεωσεις τους,ελληνες ειμαστε θα βρουμε τροπο... Το χαφιεδιλικι με ολιγη απο ακυρες αναφορες σε μεμονωμενα και κατα πως βολευουν γεγονοτα της ιστοριας, ευελπιστει να αγγιξει χορδες,σε ενα μελλον οπως το οραματιζονται,οπου τα κουσουρια και οι αδυναμιες των λαων θα αποτελουν εθνολογικο χαρακτηριστικο και θα παρουν την θεση της τσαλακωμενης(ετσι πιστευουνε) ταυτοτητας μας.

Ο ελληνας καυγατζης,καλοκαρδος,παρορμητικος,παιρνει upgrade και εμφανιζεται υπευθυνος,ετοιμος να στηριξει,με πονο,αλλα και αποφασιστικοτητα το νεο πασοκοπακετο ξεπουληματος.Με κακοφτιαγμενες εντασεις και μπλε χαπι-κοκκινο χαπι- δεν ειναι χαπι ειναι υποθετο- αντιθεσεις, προσπαθουν να ελεγξουν την αντιδραση,δειχνοντας οτι οι πρωτοι που αντιδρουν ειναι οι ιδιοι που θα το ψηφισουν.Ραγιζει η καρδια μου,μεχρι και καραγκιοζης γινομαι,αλλα πρεπει να το κανω για το καλο της πατριδας..ακουστηκε οτι ψελισε ο ρομποπουλος(καμμια σχεση με τον ρομποκοπ),μετα την τηλεφωνικη συνομιλια που ειχε με τους στανλευ και ολυ της κυβερνητικης κωμωδιας(δεν θυμαμαι ποιος ηταν ο χοντρος και ποιος ο λιγνος σορρυ).Τον επεισαν για την κρισιμοτητα της καταστασης και για τον μονοδρομο της αποφασης που πρεπει λεει να ληφθει συλλογικα,με πονο ψυχης και με το απαραιτητο σουφρωμα των χειλιων και εκφραση λυπης ..αχ μακαρι να υπηρχε αλλος δρομος.Οσοι τσιμπησουν στο μονοπρακτο -σας εχω χεσμενους - με λενε αρτεμη- που κατα τις προβλεψεις τους θα παιχτει αποψε 154 φορες,θα μαζευτουν και οι δεκα στο καστρι,να γιορτασουν την ιστορικη νικη.Οι υπολοιποι θα βρισκομαστε στο συνταγμα,στο αγαλμα του Αλεξανδρου στην Θεσσαλονικη, στις πλατειες της χωρας,περικυκλωμενοι απο μπατσους να ψαχνουμε να βρουμε ποσο μαλακες νομιζουν οτι ειμαστε.Τα ξεροκομματα εχουν τελειωσει και οι θλιβεροι διαχειριστες του οικονομικου επεκτατισμου,περασαν το πειραμα σε νεο σταδιο.Απο το σκασε και τρωε,μπηκαμε στο ξυλο μετα συμπονοιας.Ετσι κι αλλιως ο κακομοιρης ο ελληναρας,δεν ειναι και για πολλα.Θα φωναξει,θα βρισει,θα μουτζωσει,αλλα και παλι θα προσαρμοστει με τα νεα δεδομενα,οπως προσαρμοστηκε τοσες φορες μεχρι σημερα.Αυτα πιστευουν και προχωρανε ακαθεκτοι στην υλοποιηση.Πηλινα που βρεχουν παραδοσιακο γιαουρτι πρωινιατικα στην κουρουπα του μπουμπη και σφιχταγκαλιασμα της λεκανης απο τον -μιλησε μου για γουδι- αποστολα κακλαμανη, δεν ειναι παρα παραπλευρες απωλειες και αναγκαιες θυσιες για την ολοκληρωση του κυβερνητικου εργου(ετσι για να μην παραπονιεσαι οτι μονο εσυ τις κανεις).

Εσυ παραμενεις ανυπευθυνος και προσμενεις την επιστροφη της προγενεστερης καταστασης,που σε οδηγησε,παντα κατα τα λεγομενα τους,ως εδω.Με δυο λογια απο το στριφογυριστο και κοντρα παξιμαδι που σου ετοιμαζουν,εσυ προτιμας την πιο παραδοσιακη σταση, εκεινη της αναμονης.Τι να γινει..καποτε θα πεσει..η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει.μπορει... για το ποσο θα καταφερεις ο ιδιος να το διαπιστωσεις με τα μετρα που ερχονται,εχω τις αμφιβολιες μου.Την ιδια στιγμη, αναβαθμισμενοι αγροτομπατσοι απο εκει που εκοβαν προστιμα γιατι εχεσε η κατσικα στο χωραφι του γειτονα και επεβαλαν την ταξη στο ταβερνειο της κυρα μαρικας οταν τα ετσουζε ο μπαρμπα μητσος,σκασαν μυτη στην αθηνα,συνεργατες πλεον της κυβερνησης και εγγυητες της εννομης ταξης.Πιασαν ασπιδα, γκλομπ επιγονατιδες,επωμιδες,τσιγκινο σωβρακακι και κανα τρικιλο χημικα και ριχνουν στο ψαχνο σε εξηνταρηδες ,παιδια,διαδηλωτες καθε ηλικιας.Καποιοι δαιμονιοι ιμπρεσαριοι της οπερετας που στησαν οι κρανοφοροι στουρνοι,για αποπροσανατολισμο, ξεκινανε συγκρουσεις με μπαχαλακηδες και ολως τυχαιως τις πανε προς το συνταγμα για να διαλυθουν η τουλαχιστον να ελλατωθουν οι διαδηλωτες που ειτε απο τα δακρυγονα,ειτε απο την αηδια που θα τους προκαλεσουν,θα αποχωρησουν.Καποιοι αλλοι θα στησουν τοιχος με το ετσι γουσταρω γυρω απο τον αγνωστο στρατιωτη- οι ιδιοι που πριν απο δυο χρονια επετρεψαν σε μογγολοειδη τσογλανοσπορα μαλακιστηρια να το βεβηλωσουν.Οσο θα παραμενεις δεκτικος και απραγος,τοσο δεν θα εισαι τιποτα παραπανω απο θεατης σε εργο που παιζεται καλυτερα χωρις εσενα. Οσο θα αντιμετωπιζεις την εννοια της πατριδας,ως σωβινισμο,κοντοφθαλμη λογικη και εφημερη αναγκαιοτητα,οπως φωναζουν οι θεωρητικοι διεθνιστες της φακλανας και οι γκλομπαλ σκεπτικιστες της καραφλας,τοσο θα χανεις το νοημα.Πατριδα εισαι εσυ κι εγω και οσο πεφτουμε,τοσο την πληγωνουμε.Πατριδα ειναι η καθημερινοτητα σου,που απειλειται ολο και πιο εντονα απο την βια και την αλλοτριωση.Πατριδα ειναι το μελλον το οποιο σε λιγες ωρες θα θελησουν με εναν αντισυνταγματικο νομο να σου κοψουνε.Οσο θα περιμενεις να αλλαξουν τα πραγματα,τοσο θα γινονται πιο ακραια και θα σε αναγκαζουν να ζητησεις την μεση λυση της στιγμης που θα ειναι το σημειο εναρξης της αντιθετης πλευρας.

Μοιαζει το ολο σκηνικο με τουρκικα παζαρια. Απο την μια η ελλαδα που εξαιτιας ελλειψης τολμης και ικανοτητας σε νευραλγικους τομεις,μενει ακινητη σε αρχικες θεσεις γιατι εκεινα ειχαν προβλεφθει απο διεθνεις συνθηκες και συμφωνιες τις οποιες πρεπει να κανουμε εικονισμα και απο την αλλη ο βοθρανθρωπος της μογγολιας που τις σκιζει και τις ξανακολλαει κατα πως τον βολευει,με την στηριξη των αμερικανων και των λοιπων "κοινων" συμμαχων.( Για να μην ειμαστε αδικοι μονο ο Γραψας εδειξε οτι δεν μασουσε αλλα τον στειλαν σπιτι του). Απο την μια ο λαος που οφειλει να τηρησει νομους,συνταγμα και υποχρεωσεις που ληφθηκαν απο τριτους προς ασχετους,χωρις καν να μας ρωτησουν και απο την αλλη το κατεστημενο που νομοθετει,βαραει και δερνει και ασελγει,με τις ευλογιες του φαν ρομπα και τις οδηγιες του τζεφ τρομπα.Το συστημα,υπο την πιεση εκεινων που με πορειες,απεργιες,διαδηλωσεις...γιατι οχι..μεχρι και πυρκαγιες το φεραν στην εξουσια,βιαζεται να ξεχρεωσει τα γραμματια και να ξεπληρωσει χαρες σε παλιους γνωστους που μπορει σε αλλα κρατη να εχουν κυρηχθει ανεπιθυμητοι και υπολογοι για εγκληματα(βλεπε σορος) ωστοσο στο σοσιαληστρικο παρακρατος του πασοκ,ειναι καλοδεχουμενος επενδυτης.Τραβανε με μανια και δεν τους ενδιαφερει πλεον αν σπασει το σκοινι.Τα παραμυθια περι κοινωνικης συνοχης και κρατους δικαιου τα εχουν χεσμενα.Δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι εχουν ηδη αγορασει κατοικιες στην αμερικη και στην ευρωπη.Οσο μενεις ακινητος,διεκδικωντας πισω εκεινα που σου πηρανε,τοσο θα χανεις το παιχνιδι.Τοσο θα σου τραβανε το χαλι κατω απο τα ποδια κι εσυ θα προσπαθεις να κρατηθεις απο το τραπεζι στο οποιο δεν εχουν μεινει παρα αδεια πιατα.

Στηριξου επιτελους στις δικες σου δυναμεις και μην περιμενεις ελεος απο κανεναν. Η βοηθεια,που ειναι σιγουρη,θα ερθει,γιατι παρα τα οσα διαδιδουν αναψοκοκκινισμενα τα παπαγαλακια της εΞημερωσης,αν η ελλαδα τρωει χαστουκι,η γερμανια και η υπολοιπη ευρωπη τρωνε αγγουρι και δεν δροσιζονται.Ωστοσο,βοηθας καποιον που εχει εμπιστοσυνη στον εαυτο του.Σεβεσαι εκεινον που δεν σε φοβαται και του δινεις ενα χερι γιατι αξιζει να σωθει...και μπορει μια μερα να σωσει κι εσενα. Την ευρωπη και τον υπολοιπο κοσμο,τον εχουμε σωσει οχι μια,αλλα απειρες φορες.Απο την πανωλεθρια των περσων στις πλαταιες μεχρι την εξαπλωση του ελληνισμου στα βαθη της ασιας απο τον Αλεξανδρο.Απο την αναπτυξη των επιστημων και της φιλοσοφιας,μεχρι την αντισταση στην γραμμη μεταξα το 1940.Δεν το καναμε για εκεινους,ουτε για την ειρηνη του κοσμου.Χεσμενους τους εχουμε κι αυτους και την ειρηνη τους.Το καναμε απο αντιδραση,απο τρελλα κι απο ντροπη,πιστοι στην προσταγη "Όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα έχει το χρέος να συνεχίσει τον αιώνιο ελληνικό θρύλο" οπως ειπε ο αξεπεραστος Νικος Καζαντζακης.Αυτη την στιγμη, καλουμαστε να δωσουμε μαχη για να σωσουμε τον ιδιο τον εαυτο μας.Ταυτοχρονα ομως,καλουμαστε να σωσουμε και ολη την ευρωπη απο την αυτοκαταστροφικη παθητικη σταση του -μη μιλας και θα περασει .Ειμαστε το πρωτο και το πιο σημαντικο αναχωμα στον πολεμο της κερδοσκοπιας και της οικονομικης τρομοκρατιας που με φιλιπινεζες της ενημερωσης,δραγατοτραχανομπατσους και με πριμαντονα εναν πρωταθλητη σκακιστη των σπεσιαλ ολυμπικς,παιζει το πιο γερο της φυλλο για την υποθηκευση των πλουτοπαραγωγικων πηγων της χωρας,μα πανω απ'ολα για την ταπεινωση ενος ολοκληρου λαου. Ενος λαου που φοβιζει οταν ειναι ενωμενος και παιζει ΧΩΡΙΣ αντιπαλο οταν αποφασιζει να σοβαρευτει.Ενος λαου που μπορει να γινει φαρος για τον υπολοιπο κοσμο,αλλα και τουνελ χωρις εξοδο για τον ιδιο τον εαυτο του.

Η αποφαση ειναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Οτι αποτελεσμα κι αν εχει το καλποπαζαρο του γαπα και του (λογω παχυσαρκιας)γιωτα του,το τελευταιο -και το πιο σημαντικο σταδιο- παραμενουμε ΕΜΕΙΣ. Το συστημα εχει φτασει στα ορια του.Γραφικες αντιεξουσιαστικες ορκες που εξωκειλαν,μιλησαν για τανκς στους δρομους και το περασαμε κι αυτο στο ντουκου...βεβαια οι ελληνες αρματιστες,οταν ρωτηθηκαν απο το εγκυρο defencenet.gr αν θα κατεβαιναν στους δρομους για να καταστειλουν το εξαγριωμενο πληθος,απαντησαν οτι στην διαθεση του αντιπροεδρου θα εβαζαν ενα κανονι εκαστος,το οποιο ομως το εχουν απο γενησιμιου τους... Η βασουλα ανακαλυψε οτι το πιστολι τρομαζει πιο πολυ απο το μαχαιρι και ειπε να ενδωσει,ενω ο μπαρμπας με τα υποβρυχια,ξεχνιεται μεσα στο γενικοτερο μπαχαλο και τις "αποκαλυψεις" για τα μπινελικια του μακαρου στο τηλεφωνο.Σειρηνες δεξια κι αριστερα και οι μπαμπουινοι να χτυπιουνται μανιασμενα στο κλουβι τους για το ποσο σημαντικη,κρισιμη,μοναδικη,σουπερ ντουπερ ανεπαναληπτη θα ειναι η ψηφοφορια...Μη μασατε.Ακυρωστε τους ξεπουλημενους και ριξτε τους το μαυρο που τους αρμοζει. Ενωμενοι,μπορουμε,οχι μονο να περασουμε μηνυμα,αλλα και να το κανουμε πραξη.Η εφαρμογη οποιουδηποτε νομου,εξαρταται αποκλειστικα και μονο απο εμας.Ηρθε η ωρα να δειξουμε οτι μπορουμε να κανουμε περισσοτερα απο το να διαμαρτυρομαστε.Ξερουμε και να μαχομαστε.Δεν καταλαβαινουμε απο απειλες και στους σεναριογραφους της πτωχευσης,δινουμε ενα εισιτηριο για το μπολυγουντ.Οι ισλανδοι εδωσαν στεγνες τις τραπεζες τους και ειπαν ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Οι ιρλανδοι πετυχαν δανειο με ευνοικους ορους και η ιταλια που χρωσταει μεχρι και τις μπογιες του νταβιντσι,παει πρωτο τραπεζι πιστα στους g8..βεβαια ολοι αυτοι,ουτε γαπα εχουνε,ουτε μεγκαλα καναλια,ουτε αδελφικες φιλιες με τους διεθνεις καρχαριες,ουτε ο λαος τους εχει δοκιμαστει οπως δοκιμαζεται ο ελληνας σημερα.

Με την απειλη φοβερων και τρομερων καταστασεων,τις οποιες δεν μπορουν καλα καλα να κατονομασουν,"χολωμενοι" σοσιαλιστες και "εξαγριωμενες" επαναστατριες βαζουν πλωρη για την ψηφιση του μεσοπροθεσμου.Ο λαος,ολοι εμεις δηλαδη,παρακολουθουμε και περιμενουμε το αποτελεσμα για τα τυπικα,ενω καλοθελητες,προσπαθουν να μας κολλησουν σε μοτιβα συμπεριφορας που ευκολα μπορουν τοσο να δημιουργηθουν,οσο και να αντιμετωπιστουν.Ειναι στο χερι μας να ξυπνησουμε και να δουμε επιτελους τι συμβαινει μπροστα μας. Να παψουμε να ψαρωνουμε και να δειξουμε οτι ο πραγματικος φοβος και η πραγματικη δυναμη αυτου του τοπου ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Παιρνουμε το μελλον και ζηταμε τα ρεστα απο τους πασης φυσεως κοπριτες, για οτι μας ανηκει και δεν μας δοθηκε.Ειμαστε εκεινοι που αποφασιζουν και αυτο δεν μπορει να αλλαξει,παρα μονο αν το επιτρεψουμε εμεις οι ιδιοι. Οσο πιο γρηγορα το συνειδητοποιησουμε,τοσο πιο καθαρα θα δουμε οτι οι απειλες και εκεινοι που τις εκτοξευουν,δεν ειναι τιποτα αλλο απο αγχωμενες κατινες που φοβουνται οσο πλησιαζουμε.Ερχομαστε και οι ουρανοι θα τρεμουν.Ο ελληνας ειναι να μην φορτωσει.Γινεται θηριο...οσες ματατζουδες και να χρησιμοποιησεις μετα,οσες απειλες και να ριξεις,τοσο θα νιωθεις την ανασα μου στον σβερκο σου.Δεν θα ανησυχω πλεον για την αγνωστη συνεχεια αλλα για την πιο δραστικη λυση. Και δεν θα χρειαστει να ψαξω πολυ για να την βρω,Ισως και λιγοτερο απο οτι ολοι εσεις θα χρειαστειτε για να βρειτε ελικοπτερο που να πεταει( ας ειναι καλα ο ακης).Εκει που εσεις περιγραφετε πεινα και καταστροφη,εγω βλεπω τα γνωστα πρασινα αλογα και τον μεξικανικο βατραχο της νοτιας σρι λανκα(δεστε και κανα southpark) που εσχατως μπασατε στο παιχνιδι.Τσαμπα μαγκες και δηλωσεις καφενειου για να δειξετε την αυθεντικοτητα και την αγνοτητα των προθεσεων σας,εχουν πεθανει.Ξερουμε ποιοι ειστε και πως σκεφτεστε.Δεν τρωμε αλλον παππα...μπορει και να τον χρειαστειτε( για καμμια ευλογια). Καλη ψηφο και να θυμαστε οσο καλες προθεσεις κι αν εχετε...ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

http://ksekarfwtoi.blogspot.com/2011/06/mexican-staring-frog-of-southern-sri.html

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΕΛΣΑ

" Ελπίζω να μη με απογοητεύσει η κυβέρνηση "δήλωσε  η ΚΟΛΟΧΟΝΤΡΗ η Έλσα.
  Όχι μην ανησυχείς στον επόμενο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, αν υπάρχει,ο παπανδρέου θα σε κάνει υπουργό όπως εκείνο το @ρχ@δ@ τον κοντογιαννόπουλο.
  Μπορεί και υφυπουργό Οικονομικών για να τρώτε μαζί με τον βενιζέλο ένα φορτηγό σοκολάτες MARS.΄(Τόσες περίπου έτρωγε ο βενιζέλος στο ξενοδοχείο που έμενε).

Μ' αρέσει ο τίτλος του STAR: "Αθανασιάδης: Δεν διευκρίνισε αν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο"

http://static.madata.gr/files/athanasiadis_499045615.jpgΜ' αρέσει που πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα να μην ψηφίσει ο Αθανάσιάδης ή ο Κουρουπλής το Μεσοπρόθεσμο!!! Καλά που ζούνε όλοι τους; Υπάρχει περίπτωση τα ΠΑΣΟΚόσκυλα να σπάσουν το νόμο της Μαφίας; Όχι πείτε μου μοιάζει ή δεν μοιάζει το άτομο με μαφιόζο στα έργα; Μόνο αν πάσχει από Αλτσχάιμερ μπορεί να ψηφίσει όχι...

Διαβάστε και τη γιούχα που έφαγε ο Αθανασιάδης από τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:: Τον γιουχάϊσαν και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να το καταψηφίσει και να χάσουν την κουτάλα:

Χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έκλεισε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Α. Αθανασιάδης.

Μετά την έντονη αποδοκιμασία των υπολοίπων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που τον γιουχάιζαν έντονα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της προέδρου, ο κ. Αθανασιάδης καθυστέρησε την ομιλία του, ο χρόνος του τελείωσε και... δεν διευκρίνισε τι θα κάνει!

«Μελέτησα το Μεσοπρόθεσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει το κράτος στα χέρια του το καζίνο. Το κράτος όμως πρέπει να έχει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Όπως είναι η ΔΕΗ. Κάθε χρόνο παράγει περισσότερα κέρδη από όσα θα είναι η τιμή πώλησης της» είπε ο κ. Αθανασιάδης.

Πάντως, ούτε ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε τι θα κάνει κατά την διάρκεια της ομιλία του...

«Ναι» στο μεσοπρόθεσμο, γιατί… δεν μπορούν να το ρισκάρουν!

Εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, δήλωσαν σε κανάλια και ραδιόφωνα ότι ίσως το νέο πρόγραμμα είναι άδικο, αλλά σήμερα από το βήμα της Βουλής οι κ.κ. Σαλαγιάννης και Ρομπόπουλος δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

«Θα ψηφίσω …Δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο», είπε ο κ. Σαλαγιάννης.

«Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου ούτε την ΕΕ», είπε ο Ρομπόπουλος, δηλώνοντας ότι και αυτός θα το υπερψηφίσει.

Απολογήθηκε ο Μπουρούσης στους "βλάκες"

http://www.newsit.gr/files/Image/29-06-11/resized/BOUROUSIS_533_355.jpgΟ σέντερ του Ολυμπιακού βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ την Τετάρτη και απολογήθηκε για όσα φέρεται να λέει στις περιβόητες κασέτες με τον Μάκη Ψωμιάδη. Ο Χρήστος Σταυρόπουλος που εκπροσώπησε την “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ άκουσε τι είχε να πει ο Γιάννης Μπουρούσης για τις συνομιλίες του με τον Μάκη Ψωμιάδη που είδαν το φως της δημοσιότητας και είχαν να κάνουν κυρίως με την πρόληψη βιταμινών-σκευασμάτων από τον διεθνή άσο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν θέλησε να μιλήσει για όσα συνέβησαν στους δημοσιογράφους και το μόνο του σχόλιο εξερχόμενος των γραφείων της ΚΑΕ ήταν ότι: "Θα μιλήσω άλλη στιγμή, δεν είναι ώρα τώρα".

Καρατζαφέρης:Δεν υπάρχει σήμερα ηγεσία αντίστοιχη των περιστάσεων, όπως παλιά ένας... Χίτλερ

Αυτό ήθελε να πει ο Πρόεδρος αλλά την τελευταία στιγμή συγκρατήθηκε και είπε Αντενάουερ αντί για Χίτλερ...
Μεγάλη κότα ο Πρόεδρος

Μπράβο στον Νικολόπουλο που τολμάει να ρωτήσει για τη χρηματοδότηση της i4cense του αδελφού του ΓΑΠ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ i4cense TOY ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΥΓΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΧΑΪΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέμα: Κρατικές χορηγίες στην “I4CENSE”.

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του έγκριτου portal Olympia.gr για το πού κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το Τ.Τ, αλλά και υπουργείων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου.

Η συνέχεια στο olympia.gr

Συνέντευξη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πού αλλού;

Έχουμε καυτηριάσει δεκάδες φορές το φαινόμενο των χαχόλων "δεξιών", που καμαρώνουν όταν δίνουν συνέντευξη σε κάποια Πασοκοφυλλάδα. Ιδιαίτερα, αν προηγουμένως τους έχει ξεχέσει πατόκορφα.
Δεν φτάνει που δίνουν τη συνέντευξη, ενιχύοντας έτσι τις πράσινες φυλλάδες (για να τις αγοράζουν και οπαδοί του κόμματός τους-ΝΔ), διακινούν κι όλας σε εκατομμύρια παραλήπτες τη συνέντευξη διαφημίζοντας την Πασοκοφυλλάδα!!!

Για τον Ντουγκλάο μιλούσε ο Αδαμίδης...

Ήμαρτον αλλά τι άλλο θα μάθουμε από αυτές τις περιβόητες συνομιλίες... Τα έλεγε ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ με τον Ψωμιάδη, ο οποίος έχει φερθεί τόσο όμορφα και σωστά στην ομάδα του...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Εντείνονται τα επεισόδια όσο πλησιάζει η ώρα της ψηφοφορίας

Νέα επεισόδια γίνονται αυτοί τη στιγμή στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους... δακρυγόνα, μολότοφ, δφεντόνες, πέτρες... απ' όλα έχει ο μπαξές και φυσικά δεν μπορεί να γίνει λόγος πλέον για ειρηνική διαδήλωση... τελικά οι αντεξουσιαστές του ΓΑΠ τα κατάφεραν και τα έκαναν μπάχαλο...

Έτσι την ώρα της της ψηφοφορίας δεν θα υπάρχει κανένας πολίτης έξω απ' τη βουλή...
Θα υπάρχουν μόνο Αστυνομικοί και παρακρατικοί του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ

Ελσα Παπαδημητρίου: ΝΑΙ στο Μεσοπρόθεσμο

Έλσα Παπαδημητρίου: Θέλω να υπάρξει έστω και με μια ψήφος η ελπίδα της συναίνεσης σε αυτό τον τόπο. Λέει ότι οι διεθνείς επαφές της την πληροφόρησαν ότι είναι μονοδρομος το Μεσοπρόθεσμο - οπότε και αποφάσισε.

Α, μάλιστα... άντε σπιτάκι σου κορίτσι μου, να ησυχάσουμε

Εκεί να πάει να μείνει από αύριο η κ.Ε.Παπαδημητρίου.

Αφού πρώτα πέρασε ζωή χαρισάμενη 20 χρόνια εις υγείαν των κορόιδων,με αμέτρητα ταξίδια στο εξωτερικό που πλήρωνε ο σκληρά εργαζόμενος Έλληνας και ατέλειωτες ώρες ζωγραφικής στα βουλευτικά έδρανα.η βουλευτής Αργολίδας κ.Ε.Παπαδημητρίου ετοιμάζεται να κλείσει την πολιτική καριέρα ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ,υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας,με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και μάλιστα κόντρα στο κόμμα που την έκανε "μάγκα" 20 χρόνια.

H συνέχεια στο cobra-argos.blogspot.com

εξαπάτηση, εξαθλίωση, ταπείνωση… Ελπίδα

του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
τ. υπ. βουλευτή Ν.Δ.

Στην αρχή μας εξαπάτησε με το «λεφτά υπάρχουν», ο ψεύτης. Μετά και ενώ εξόρκιζε δήθεν το Δ.Ν.Τ, ναι, υπόγεια τα είχε κανονίσει όλα με τον περιβόητο Στρος Καν, ο άθλιος. Μετά ψήφισε μαζί με τους πρόθυμους το επαχθές μνημόνιο που είχε υπογράψει με κλειστά μάτια, ο άνους.

Και μαζί με το μνημόνιο και χωρίς καθόλου εθνικό μνημονικό ψήφισε και την δανειακή σύμβαση που εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία, ο πατριώτης!!

Και στη συνέχεια και αφού ούτε αυτά που υπόγραψε δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ο ανίκανος, ακάθεκτος άρχισε να κόβει μισθούς συντάξεις, να διαλύει τη μεσαία τάξη να φτωχαίνει το λαό και να αφήνει απείραχτα τα πιράνχας.

Και μετά από όλο αυτό το τραγικό χρονικό, φέρνει σήμερα με χυδαίους εκβιασμούς και με σενάρια τρόμου το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τον εφαρμοστικό του νόμο, για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου και να μην χρεοκοπήσουμε, όπως μας λέει ο καθ’ υποτροπήν ψευδόμενος.

Το ανεφάρμοστο δηλαδή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγείο που επιβάλλει ακόμα πιο βάναυσα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, που σχεδιάζει απολύσεις στο δημόσιο, που πετσοκόβει κι άλλο μισθούς και συντάξεις για να εξαθλιώσει και να εξοντώσει τελικά όλο το λαό, ξεπουλώντας σχεδόν μειοδοτικά μαζί και την εθνική μας περιουσία, δηλαδή την ίδια την πατρίδα μας.

Κι όλα αυτά μέχρι σήμερα μόνον, αφού για τις υπόλοιπες 7 τρίμηνες δόσεις και ως την 12η, δεν ξέρουμε πόσους άλλους εκβιασμούς για τον επιούσιο άρτο μας θα μας κάνει κάθε φορά σ’ αυτό το μακάβριο χορό του «έμπα ψυχή, έβγα ψυχή», για να μας σώσει τελικά από την καταστροφή και τα ελαττώματά μας, ο σωτήρας μας!!

Στο μεταξύ και μέχρι το 2012 οι εταίροι δανειστές μας θα έχουν οργανώσει τους μηχανισμούς, που δεν έχουν ακόμα, προκειμένου η σχεδόν βέβαιη (ελεγχόμενη η όχι) χρεοκοπία της Ελλάδος να μην ταρακουνήσει πολύ το κλυδωνιζόμενο σύστημα της ΟΝΕ και τον χυδαίο χρηματοπιστωτικό της καπιταλισμό.

Και τότε η και το 2015, μετά και από το νέο δάνειο που εκλιπαρούμε να πάρουμε και με μη βιώσιμο το χρέος και πάνω από 400 δις ευρώ, θα μας εγκαταλείψουν μεσοπέλαγα, θα κλείσουν τις στρόφιγγες και εμείς όλοι εξαθλιωμένοι, ταπεινωμένοι και ξεπουλημένοι θα βρεθούμε σαν λαός και σαν πατρίδα—ίσως και σαν δημοκρατία, στον Καιάδα.

Προσέξτε όμως, γιατί ως τότε κάποιοι «ευαίσθητοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να «διαφωνούν», να απειλούν και να ψηφίζουν στο τέλος τις ταφόπλακες σαν συνεπείς σοσιαλιστές!

Ως τότε ο νέος τσάρος της οικονομίας θα καταφέρνει με την ρητορική του αυταρέσκεια και λογόρροια να σκεπάζει με σαντιγύ τα περιττώματα της πολιτικής τους!

Ως τότε και στην κάθε νέα μεγάλη δυσκολία θα βρίσκουν και κάποιο Μπέο να φυλακίσουν και να μας ενημερώνουν πρωτοσέλιδα, για να μας μάθουν να κοιτάζουμε εκεί που πρέπει!

Ως τότε οι προβοκάτορες και το καθεστωτικό παρακράτος θα διαλύει τους εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένους και απεγνωσμένους στο Σύνταγμα που κραυγάζουν, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, δεν σας εμπιστευόμαστε.

Και ως τότε, ακόμα και τα «αδελφά» κόμματα της Ευρώπης θα βάζουν μαχαίρια στο λαιμό του Αντώνη Σαμαρά για να συναινέσει και να συνενοχοποιηθεί στο τεράστιο λάθος τους, προκειμένου να μην εκτιναχτεί στα ύψη στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία, για να υλοποιηθούν έτσι κάποια θολά σενάρια «πεφωτισμένων».

Αδιάφορα όμως αν έτσι η ολική αριστερά μπορεί να αθροίσει ποσοστά ακόμα μεγαλύτερα από το 25% του 1958…

Στον Αντώνη Σαμαρά και κατάματα η τελευταία κουβέντα.

--Βάστα, πρόεδρε.!!!

Αυτό που θα μείνει στου λαού την συνείδηση και στις ιστορίας μας το αποτύπωμα είναι πως εσύ δεν γονάτισες, παρά μόνον για να ακούσεις του κόσμου τις πίκρες και του μικρού παιδιού το γέλιο.

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΖΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ

Συνεχίστε τη μάχη: το τουρκικό Εζέλ δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Συνεχίζεται η αντίσταση εναντίον της προβολής της τουρκικής σειράς Εζέλ από τον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα 1 (Ελλάδος).

Η αγανάκτηση του λαού εκφράζεται με πολλούς τρόπους, με τηλεφωνήματα προς τον σταθμό, με ηλεκτρονικά μηνύματα, με επιστολές, με επικριτικές απόψεις σε ιστοσελίδες, με δράση μέσω του δημοφιλούς FACEBOOK. Αλλά και με άμεσο τρόπο: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ και γυρίστε σε άλλο κανάλι.

ΔΡΑΣΗ: Απλοί πολίτες και οργανωμένα σύνολα, διαβάστε ενημερωθείτε, προωθείστε, δημοσιεύσετε και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ αμέσως με τηλεφωνήματα, με επιστολές προς το σταθμό ηλεκτρονικά (εμειλ), με φαξ, επικοινωνήστε και ζητήστε επέμβαση από τους βουλευτές σας στην Ελλάδα και κλείστε το κανάλι εις διαμαρτυρία. Υπάρχουν τόσα άλλα να δείτε.

Antenna TV S.A. · Athens
Kifissias Ave. 10-12,
Maroussi
Phone: +30-210-688-6100
Athens Fax: +30-210-689-0304
151 25
Greece
http://www.antenna.gr/webtv/contact

pr@antenna.gr

'kalimeraellada@antenna.gr'

Στους "αγανακτισμένους" θέλει να μιλήσει ο Μπένυ... αλλά στο γραφείο του... όχι στην Πλατεία

Evangelos Venizelos

"Θα ήθελα πολύ με απόλυτο σεβασμό να μιλήσω με τους "Αγανακτισμένους" και τους καλώ να έρθουν να μιλήσουμε σοβαρά στο Υπ. Οικονομικών"

Ρε Βαγγέλη γιατί δεν βγαίνεις απ' την πόρτα της Βουλής να τους μιλήσεις;... απ' έξω είναι

Γιαούρτια έφαγε η Κανέλη που έκανε τον παληκαρά και πήγε να περάσει με το smart μέσα απ' τους διαδηλωτές (φώτο)

Ηταν λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν η βουλευτης Λιάνα Κανέλη με ένα μικρό smart επιχείρησε να πάει στη Βουλή μέσω της Β. Σοφίας. 'Οταν έγινε αντιληπτή από τους διαδηλωτές ακούστηκαν γιουχαϊσματα και κάποιοι μπλόκαραν το αυτοκίνητό της.

Βγήκε έξω να διαπραγματευθεί μαζί τους και τότε όπως δήλωσε και η ίδια στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 της πέταξαν γιαούρτι. Τελικά την άφησαν και πέρασε αφού έφαγε το γιαούρτι.

ΩΡΑ 09.45 Η ΚΑ ΚΑΝΕΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ



newsit.gr

Ο Πάγκαλος ξεναέβαλε μετά το κράξιμο τη συνέντευξη που είχε βγάλει (το μεσημέρι θα τον κάνουμε ρόμπα)!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifTu8-eWrIQYd4P03lN-ftwB9Lnvz7msaRNRlX80_jXbyO9nRyY2fj5YuwuoJoEFLwBMo8kOKWBIGapegZMtPdpk7DLUPbsM3b3QN3WyV7Tw43ZPZcl0S7APR189XYIWzTmv84mA2zas_l/s1600/pagkalos11.jpgΧθες οι φίλοι του ταχάλια έγραψαν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ξαμολυθεί στο διαδίκτυο επαγγελματίες σχολιαστές του ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος (ο ίδιος είναι αλλά με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς) φρόντισε χθες να μας ενημερώσει ότι η συνέντευξη που έβγαλε ο Πάγκαλος υπάρχει τόσο στη σελίδα του όσο και στη σελίδα του Αντιπροέδρου καθώς μετά το κράξιμο την ξαναέβαλε!!!... έλα όμως που μετά την ξεφτίλα του Οικονόμου είμαστε πονηρεμένοι και τραβάμε screenshot και μάλιστα από τη μνήμη της Google όπου φαίνεται και η ημερομηνία...

Σε λίγο λοιπόν θα τον κάνουμε ρόμπα τον κουτοπόνηρο Αντιπρόεδρο... σε λίγο γιατί έχουμε και δουλειές

Ωστόσο απολαύστε τον καραγκιόζη:
chrishpap είπε...

http://www.pangalos.gr/portal/?p=2001
http://antiproedros.gov.gr/2011/06/27/2196

Τι προπαγάνδα είναι αυτή? Εγώ πως τα βρήκα?


cpap79 είπε...

Ούτε μία συγνώμη δεν λέτε για την πατάτα που κάνατε/?

«Παρούσα» θα δηλώσει η Μπακογιάννη στο Μεσοπρόθεσμο

http://www.newsbeast.gr/files/temp/484BA15D86AA5A4D9EE2992AFF5CB9C2.jpgΤην πρόθεσή της να δηλώσει «παρούσα» στην ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ.Μπακογιάννη.

Κάλεσε δε τους βουλευτές της παράταξής της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να αποφασίσουν σήμερα κιόλας τη δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.

«Πρέπει όλοι να μιλήσουμε στον τόπο για ανθρώπους. Η πολιτική των αριθμών δεν βγαίνει» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος.

Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των βουλευτών κατά την προσέλευση τους στο κοινοβούλιο ζήτησε ο Μιχ. Γιαννάκης. Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν αφορούν τις επόμενες γενιές.

Απογειώθηκε ο Dow Jones μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ρομπόπουλος ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο

Την πρόθεσή του να ψηφίσει τελικά το Μεσοπρόθεσμο γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, οποίος είχε ταχθεί ανοικτά κατά του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ανακοίνωσή του αυτή στο ΑΛΤΕΡ προκάλεσε έκρηξη στα ξένα χρηματιστήρια με τον Dow Jones να ανεβαίνει 1,3% και τα ευρωπαϊκά πάνω από 1%!!

«Εγώ πάνω από την εθνική μου αξιοπρέπεια, βάζω το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης στην τηλεόραση του Alter.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επίσης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα, σημείωσε ότι διατηρεί τις ενστάσεις του. «Θα μιλήσω στη Βουλή σε λίγη ώρα...και εκεί θα ακούσετε τι θα πω ... Πάντως οι ενστάσεις μου παραμένουν», ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής... ο οποίος σαν πιο κυριλέ τύπος προτιμάει να ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι στις φλέβες του τρέχει πράσινο αίμα και οι δεσμοί της Κόζα Νόστρα είναι ισχυρότεροι από το ενδιαφέρον για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Πιάνουν δουλειά εκ μέρους του Υπουργείου μπράβοι "εφοριακοί"

http://www.antinews.gr/blogimages/bodyguards.jpgΤο υπουργείο Οικονομικών ανοίγει την πόρτα του στις ελεγκτικές εταιρίες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία, ώστε να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της είσπραξης των φόρων και σε δεύτερο χρόνο να διευρύνει τη φορολογική βάση.

Ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να είπε χθες στη Βουλή ότι η είσπραξη των φόρων θα γίνεται από εξωτερική πηγή (outsourcing).

Η κυβέρνηση πρόκειται να υιοθετήσει ουσιαστικά το Πορτογαλικό μοντέλο, το οποίο έχει εντάξει ήδη στο μηχανισμό είσπραξης των φόρων τις ελεγκτικές εταιρίες, τα λογιστικά και τα φοροτεχνικά γραφεία.

Σε πρώτη φάση οι ελεγκτικές εταιρίες θα αναλάβουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση στο δημόσιο των
βεβαιωμένων οφειλών.

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια προσυγκεντρώσεων των "αγανακτισμένων"

Ένα άτομο διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίου που δημιουργήθηκε στις 9 το πρωί στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτω ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.

Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή, ενώ οι αγανακτισμένοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας.

Η Google «ρίχνει το γάντι» (ξανά) στο Facebook με τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου

http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/05/facebook-google.jpgΤο “Google+” είναι η νέα απάντηση της Google στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων, σε μια ακόμη προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Faceobook στο ίδιο του το «γήπεδο». Η νέα κοινωνική υπηρεσία, την οποία ανακοίνωσε η Google, σύμφωνα με το BBC, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα και σχόλια, τους διευκολύνει να δημιουργούν επιλεκτικές επαφές στο εσωτερικό επιμέρους μικρών ομάδων, ενώ ενσωματώνει τους χάρτες και τις εικόνες της.

Το Facebook διαθέτει πλέον πάνω από 500 εκατ. μέλη διεθνώς, ενώ περίπου δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις ‘περνάνε’ μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Και οι δύο οργανισμοί είναι οι πιο δημοφιλείς του πλανήτη στον τομέα τους.

Η Google είχε προσπαθήσει και άλλες φορές στο παρελθόν (με τα Google Wave και Google Buzz, που δεν «έπιασαν» στους χρήστες), να εισχωρήσει στα «χωράφια» του Facebook, αλλά χωρίς επιτυχία ως τώρα. Η νέα υπηρεσία Google+ φιλοδοξεί να πετύχει εκεί που οι άλλες απέτυχαν, έτσι ώστε η εταιρία να καταφέρει να γίνει μόνιμος και βασικός «παίκτης» στο πεδίο της κοινωνικής δικτύωσης.

Προς το παρόν, το Google+ είναι δοκιμαστικά διαθέσιμο για ένα μικρό μόνο αριθμό χρηστών, όμως σύντομα, όπως είπε η εταιρία, το νέο κοινωνικό δίκτυο θα είναι διαθέσιμο για τα εκατομμύρια των χρηστών της.

Αρκετοί αναλυτές, πάντως, προβλέπουν ότι η Google θα δυσκολευτεί να αποσπάσει «πιστούς» από το Facebook. «Οι άνθρωποι έχουν τους κοινωνικούς κύκλους τους στο Facebook. Δεν θα είναι εύκολο να τους ζητήσεις να δημιουργήσουν ένα άλλο κοινωνικό κύκλο», δήλωσε η αναλύτρια Ντέμπρα Άχο Γουίλιαμσον της εταιρίας ερευνών eMarketer. Άλλοι εξάλλου αναλυτές εκτιμούν ότι το Facebook, με τόσα πολλά εκατομμύρια μέλη, έχει πια ξεφύγει ανεπιστρεπτί από κάθε ανταγωνισμό, έχοντας κατοχυρώσει για τα καλά την ηγετική διεθνή θέση του.

Ποδόσφαιρο-Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 137 άτομα

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί 137 ατόμων, που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», μεταξύ των ατόμων αυτών υπάρχουν τα ονόματα πρόεδρων ομάδων, προπονητών, διαιτητών, μάνατζερ, στελεχών της ΕΠΟ, ακόμη και εκπροσώπων οργανωμένων οπαδών!

Αφορμή για να δοθεί η παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο κίνησης των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών αποτέλεσαν οι καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ίντερνετ σε εταιρείες του εξωτερικού που οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα με τα 137 ονόματα υπόπτων βρίσκονται:

-85 πρόεδροι και προπονητές ομάδων, κυρίως της Β’ Εθνικής.

-3 στελέχη της ΕΠΟ

-5 άτομα που αναφέρονται ως «σχετιζόμενοι»

-6 διαιτητές, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών και για άλλους διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων

-6 μάνατζερ

-3 άτομα που αναφέρονται στη λίστα ως «άλλοι» (καταγγελία για κέρδη και στοίχημα). Μεταξύ αυτών είναι εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου συνδέσμου διαιτητών.

Την έρευνα διενεργεί η κα. Παπανδρέου, η οποία έχει αποστείλει -ήδη- αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες!

Σειρά αναλύσεων για την ελληνική κρίση χρέους και το έλλειμμα οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη, φιλοξενεί ο Τύπος

Η εφημερίδα The Australian φιλοξενεί ανάλυση του διευθυντή του τμήματος οικονομικής πολιτικής του Ινστιτούτου Hudson στην Ουάσιγκτον, κ. Irwin Stelzer.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας διατείνεται ότι «η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ο προσδιορισμός της ακριβούς χρονικής στιγμής που η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση». Πρόκειται αφενός για «κρίση του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, καθώς πλήθος ευρωπαϊκών αλλά και αμερικανικών τραπεζών είναι εκτεθειμένες λόγω του ελληνικού χρέους» και αφετέρου για «κρίση προβληματικής διακυβέρνησης της ΕΕ».

Χαρακτηρίζει ως «Πύργο της Βαβέλ» τις διαφορετικές ακόμα και αντικρουόμενες δηλώσεις του προεδρεύοντος της ΕΕ, του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, «προκαλώντας πανικό και δυσπιστία στις διεθνείς αγορές για το ασταθές οικοδόμημα της ΕΕ».

Μάλιστα, διατείνεται ότι πρόκειται και για «κρίση της γερμανικής ταυτότητας, καθώς οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν αποδέχονται πλέον την οικονομική στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά μελών της ευρωζώνης, που σκοπό είχε να τους βοηθήσει να πλησιάσουν το δικό τους επίπεδο διαβίωσης, όπως κατά τη δική τους προσπάθεια στο παρελθόν βελτίωσαν με τεράστια οικονομική επιβάρυνση το βιοτικό επίπεδο της Ανατολικής Γερμανίας σε σύγκριση με το αντίστοιχο της Δύσης».

Κατά βάση, όμως, θεωρεί ότι πρόκειται για «κρίση ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους, λόγω του δημογραφικού προβλήματος στην ΕΕ και της έλλειψης οικονομικής ανάπτυξης».

Ο γηράσκων ευρωπαϊκός πληθυσμός και «ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός μεταναστών, οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και των δυτικών αξιών, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταγωνιστικότητας αποτελούν τους παράγοντες που οδήγησαν στην παρούσα κρίση».

Τα αίτια της κρίσης χρέους καταγράφει από τη δική του σκοπιά και ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας The Sydney Morning Herald Ross Gittins.

Συγκεκριμένα, διατείνεται ότι «η χρόνια συσσώρευση κυβερνητικών χρεών και η συγκάλυψη των αυξανόμενων δημόσιων ελλειμμάτων σε συνδυασμό με τη φοροδιαφυγή οδήγησαν την ελληνική οικονομία στη σημερινή κατάσταση». Υποστηρίζει, επιπλέον, ότι «και άλλες ευημερούσες -προς στιγμήν- χώρες θα έπρεπε να προετοιμάζονται για κρίση, καθώς και οι ίδιες απειλούνται από δημοσιονομικά ελλείμματα και δημόσια χρέη».

Χαρακτηριστικό, τέλος, είναι το άρθρο της απεσταλμένης στην Αθήνα Karen Kissane για την εφημερίδα The Sydney Morning Herald όπου αναφέρεται στην «αναπάντεχη πρόταση του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί να παρατείνουν οι τράπεζες τον χρόνο αποπληρωμής μέρους του ελληνικού χρέους στα 30 έτη, κάτι το οποίο όμως και πάλι δεν είναι αρκετό για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία ούτε να καθησυχαστούν οι επενδυτές για το ζοφερό μέλλον της ευρωζώνης».

Νυκτερινή επίθεση των ΜΑΤ άνευ λόγου και αιτίας!!

Αν γίνει στάση πληρωμών, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;

Επειδή οι άρχοντές μας, λειτουργούν, όχι για το λαό, αλλά για τους δανειστές μας, ας δούμε μερικά απλά νούμερα, από τον προϋπολογισμό του 2011 - απολογισμό του 2010. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει αν προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών ...των δανειστών, όχι των Ελλήνων φορολογουμένων. Εδώ είναι και το κρίσιμο ζήτημα: όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, τότε σίγουρα θα υπάρξει "στάση πληρωμών". Το ζήτημα όμως είναι πληρωμών ποιών; Για μας στάση πληρωμών σημαίνει στάση πληρωμών των δανειστών (δεν έχουμε κύριοι, δεν παίρνετε). Για τα παπαγαλάκια που τρομοκρατούν τον κόσμο, στάση πληρωμών είναι στάση πληρωμών μισθών κι συντάξεων.
Το απλό ερώτημα είναι: αν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα, γιατί να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους και να μην πληρώνουμε πρώτα τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους;
Δείτε μερικά απλά νούμερα που μιλάνε από μόνα τους: