Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα συμφώνησαν στα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, γράφει το Spiegel σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.
Σε αυτή τη γραμμή κινούνται, επίσης, τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται στο τελεσίγραφο της Ευρωζώνης στην Αθήνα.
Ο ανταποκριτής του ΒΒC στις Βρυξέλλες αναφέρει, επίσης, πως το κλίμα στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να αλλάζει και πως ενώ η επίσημη άποψη είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί, εντούτοις πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι φωνές που λένε ότι τελικά η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είχε και τόσο καταστροφικές συνέπειες,
Οι απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα για την πολυαναμενόμενη διάσωση της Ελλάδας, γράφει η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, καθώς η Ευρωζώνη απαιτεί την έγκριση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, συνεχίζει η Wall Street Journal, απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει το αργότερο ώς τον Απρίλιο.
Ο Guardian τονίζει πως το Eurogroup ανέβαλε για μία εβδομάδα την απόφασή του για την Ελλάδα, τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αντίστροφα προς μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.
Η Ευρωζώνη απέρριψε την συμφωνία για τα νέα μέτρα και έστειλε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πίσω στην Αθήνα με ένα νέο πακέτο απαιτήσεων και έχοντας θέσει ασφυκτικές προθεσμίες, υπογραμμίζουν οι Financial Times.
Τέλος, το Associated Press μεταδίδει πως λίγες ώρες αφότου η Ελλάδα είχε υποκύψει στις πιέσεις για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας και δαπάνες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έκριναν ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν είναι αρκετές και απαιτούν να κλείσουν ώς την επόμενη εβδομάδα μέτρα για την εξασφάλιση 325 εκατ. ευρώ.