10 Απριλίου 2012

Ένοχος για 3 κακουργήματα ο Π. Ψωμιάδης

Για τρία κακουργήματα πρότεινε να κριθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδη,  ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ενώπιον  του οποίου διεξάγεται η δίκη για την προσκόμιση «πλαστής εγγυητικής επιστολής» από τον κατηγορούμενο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.


Προηγουμένως στην απολογία του ο προφυλακισμένος Ψωμιάδης υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι η επίμαχη εγγυητική επιστολή εξαιτίας της οποίας ανακλήθηκε η άδεια της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ήταν πλαστή.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι το θέμα ήταν πολιτικό υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να χτυπήσουν τον όμιλο που είχε 6000 εργαζόμενους και έχασε την άδεια μέσα σε λίγες μέρες. Παραδέχτηκε ότι οι ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι ζημιώθηκαν αλλά είπε ότι αυτό δεν συνέβη από δική του υπαιτιότητα επισημαίνοντας ότι την ευθύνη έχουν αυτοί που ήθελαν να κλείσουν την εταιρία και να τον καταστρέψουν. Ο εισαγγελέας της έδρας ωστόσο πρότεινε την ενοχή του Π. Ψωμιάδη για απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστό εγγράφου.

Είπε ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο γνώριζε ότι η εγγυητική ήταν πλαστή αλλά ήταν ένας από αυτούς που την κατασκεύασαν. Ο εισαγγελέας επισήμανε ακόμα ότι εκείνη την περίοδο η χώρα βρισκόταν πριν από τις εκλογές και οι κατηγορούμενοι δεν πίστευαν ότι θα ελεγχθούν τονίζοντας ότι θέλησαν να ακολουθήσουν το σύστημα 4-4-2 αλλά η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν την προσκόμιση το Σεπτέμβριο του 2009 εγγυητικής επιστολής 500 εκατομμυρίων ευρώ που αποδείχθηκε πλαστή.

Τότε ο όμιλος ΑΣΠΙΣ κατέρρεε αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες ασφαλισμένους και χωρίς εργασία εκατοντάδες εργαζόμενους.