10 Απριλίου 2012

Ο Ανδρέας για τον Σταύρο Ψυχάρη

Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών από τον Ανδρέα Ψυχάρη οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστράτευσής τους.
«Δεν ταλαιπωρούνται μεγαλοβιομήχανοι και πολιτικοί με αυτήν την απεργία αλλά ο κόσμος που θέλει να κάνει λίγες ημέρες διακοπές. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι από τη ΝΔ αλλά εγώ δεν πολιτεύομαι για να χαϊδεύω τα αυτιά σε όλους» είπε στον realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου «καρφώνοντας» έτσι και όποιους «γαλάζιους» συνδικαλιστές μετέχουν στη ΠΝΟ.

Αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε για τα σχόλια που ακούγονται σε βάρος του σε σχέση με τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη του ΔΟΛ:

«Με εμπιστεύεται ο Πρόεδρος της ΝΔ. Δεν πρέπει να σε πληγώνουν αυτά όταν εκτίθεσαι στους πολίτες. Αν σε κάποιον δεν αρέσει είναι δικό του πρόβλημα. Δεν έχει να κάνει με τη σχέση με τον πατέρα μου. Δεν έχει σχέση ότι κάνει ένας γιος ή μία κόρη με το τι έχει κάνει ο πατέρας τους. Την κριτική τη δέχομαι αν είναι κακόπιστη την αγνοώ».

Ο κ. Ψυχάρης εκτίμησε ότι η ΝΔ θα έχει την αυτοδυναμία στις εκλογές γιατί οι πολίτες θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση που θα λειτουργήσει υπεύθυνα χωρίς να δημαγωγεί ενώ για τις μετρήσεις εκτίμησε ότι οι πολίτες με τις απαντήσεις τους στέλνουν μήνυμα στα κόμματα και αυτό δεν σχετίζεται με το πως θα συμπεριφερθούν μπροστά στις κάλπες.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συνολική εικόνα του κοινοβουλίου με τις συνεχείς τροπολογίες, ακόμη και αυτήν για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και πρότεινε τη συνολική αλλαγή του νόμου «χωρίς μπαλώματα και κακοραμμένες τροπολογίες».