27 Απριλίου 2012

Επίθεση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης

Για εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης σε όλους τους τομείς κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Τσάμης και ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα πολιτισμού Βασίλης Γάκης.
Ο Δημήτρης Τσάμης καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποσχεσιολογία και λαϊκισμό και ανέφερε ενδεικτικά ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η εταιρεία «Αττικό Μετρό» με φορείς της Θεσσαλονίκης δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γάκης επισήμανε ότι κατάντησε ο πολιτισμός να είναι πολυτέλεια και όχι ανάγκη της καθημερινότητας, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδωσε ούτε ένα λεπτό του ευρώ για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσάμης ανέφερε, επίσης, ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να οργανώσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (Κυριακή 29 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ.), στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού, δείχνει αδυναμία ανταπόκρισης του κόσμου και σχολίασε «ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος», υπενθυμίζοντας ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γ. Μαγκριώτης, Χρ. Αράπογλου κ.α.) συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες και εμπόδισαν την παραχώρηση της χρήσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ξένη εταιρία, που επιχειρούσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Για την επιλογή δε της ΝΔ να διοργανώσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της (Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ.) σε ανοιχτό χώρο της ΔΕΘ, τόνισε ότι εξυπηρετεί την προσέλευση των πολιτών και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ζωή της πόλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ