27 Απριλίου 2012

ΝΔ: Γιατί κρατάνε κρυφή τη δεδομένη η συμφωνία για συνεργασία οι Καμμένος-Τσίπρας;

Με πυρ ομαδόν από τα υπόλοιπα κόμματα το θεωρητικό έστω ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες όπως τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου.

Πρώτος, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τις σχετικές εκατέρωθεν δηλώσεις, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Από τη μια πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός, λέει, θα συμπράξει μαζί μας. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψή του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για εμάς το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί;».

Την ίδια ώρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν ακόμη περισσότερο, λέγοντας:«Επεσαν οι μάσκες, έκλεισε η συμφωνία Καμμένου – Τσίπρα».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Μουρούτης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Θα ήθελα να έβλεπα από μια μεριά τους φίλους Γιώργο Αναγνωστάκο, Πέτρο Τζώρτζη, Κώστα Μαρκόπουλο και Νίκο Χιδήρογλου, αν ψηφίσουν Καμμένο και μπουν στη Βουλή, να υποστηρίξουν τον "συνωστισμό" στην αποβάθρα της Σμύρνης, να υιοθετήσουν τους κουκουλοφόρους, να ενθαρρύνουν την αθεΐα, να συμμετέχουν σε πορείες κατά του "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας", να υποστηρίζουν σχολεία χωρίς Θρησκευτικά, να συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις στη "Βόρεια" (κατεχόμενη για μας) Κύπρο... Κατανοούμε την εξαπάτηση που υπέστησαν».