30 Απριλίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: Το δίλημμα των εκλογών είναι Ευρώ ή δραχμή

Στο δίλημμα των εκλογών, για το αν η χώρα θα διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ η όχι, αναφέρθηκε η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Α΄ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Κυριακή με Δράση.

«Οι πολίτες θα πρέπει να πάνε στις κάλπες, γνωρίζοντας ότι κρίνεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας,» σημείωσε η Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε: «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για τον αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν μέσα σε μια Ευρώπη η οποία αλλάζει. Βρισκόμαστε σε μια φάση που η Ευρώπη αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η πάρα πολύ σφιχτή και πιεστική πολιτική λιτότητας δεν βγάζει πουθενά.

Και ότι η Ελλάδα δεν είναι το μόνο κακό παιδί όπως αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε ουσιαστικά από τους εταίρους μας να μας τιμωρήσουν. Μέσα, λοιπόν, σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκών εξελίξεων που μπορεί να είναι και πολύ θετικές στο μέλλον. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός Ευρώπης. Γιατί αλλοίμονο μας αν φύγουμε από το καράβι του ευρώ. Τότε δεν πρόκειται κανείς να μας προσφέρει χέρι βοήθειας.»

Αναφερόμενη στην πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στην πολιτική σταθερότητα και χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να είναι δυνατή. Μια κυβέρνηση που θα έχει την ισχύ να εφαρμόσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό και ιδίως στο κράτος . Πρέπει όμως να γίνουν αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτές μπορεί να τις διεκδικήσει και να τις διαπραγματευτεί μόνο αυτός που πάλεψε από την αρχή για την ανάπτυξη, που γνωρίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα και μπορεί να βάλει την Ελλάδα σαν παίκτη μέσα στην Ευρώπη ξανά. Και όχι στο περιθώριο όπως μας είχε το ΠΑΣΟΚ. Ο πολίτης θα πρέπει να πάει στην κάλπη για να εκλέξει κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια.»

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στην συζήτηση που έχει ανοίξει σε όλη την Ευρώπη για την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών και τόνισε ότι «δημοσιονομική προσαρμογή, πολιτική λιτότητας και την ίδια στιγμή να μην κάνεις τίποτα για την ανάπτυξη, δεν οδηγεί πουθενά.» Σε σχέση με τα μέτρα που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές για την επίτευξη των στόχων της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους ,η υποψήφια Βουλευτής στην περιφέρεια Α΄ Αθηνών, σημείωσε ότι «μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ , εάν ανταποκριθεί σωστά σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις της χώρας , όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, δεν θα χρειάζεται να προσφύγει κανείς ξανά στην τσέπη του μισθωτού και του συνταξιούχου.»

Σκληρή κριτική άσκησε στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν διαπραγματεύτηκε το πρώτο Μνημόνιο, δεν εφάρμοσε τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και επιδόθηκε μόνο σε οριζόντιες περικοπές και φοροεπιδρομή. Απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον επέκρινε πως ακολουθεί το 2012, τα όσα έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2009, δηλαδή ότι τα λεφτά υπάρχουν αλλα και το ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων και των λαθρομεταναστών . «Δεν μπορεί το όραμα στο οποίο μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να είναι το 2020 να φθάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν το 2009. Για εμάς, το όραμα μας είναι : Βιώσιμη ανάπτυξη αλλά όχι με δανεικά,» κατέληξε η κ. Κεφαλολογιάννη