10 Απριλίου 2012

FT: Βραχύβια κι η επόμενη κυβέρνηση

Σύντομο προβλέπουν οι Financial Times τον βίο της επόμενης κυβέρνησης ακόμη και αν αυτή προκύψει από συνασπισμό κομμάτων. Σε άρθρο του το βρετανικό έντυπο σημειώνει ότι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα κληθεί έως τον Ιούλιο είτε να νομοθετήσει τις προβλεπόμενες από το δεύτερο
πακέτο διάσωσης περικοπές ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ είτε να ρισκάρει να βυθίσει τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία εντός ολίγων μηνών.

«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει καταπέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους» επισημαίνεται στο άρθρο που παραθέτει σχετικές δηλώσεις στελέχους της ΝΔ: «Ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία, έχει μειωθεί σημαντικά. Πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν τις προτάσεις».

Παρομοίως, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «πολύ λιγότερος κόσμος από ό,τι συνήθως θέλει να κατέβει στις εκλογές αυτές».

Οσο για τους πολιτικούς, αυτοί καταγγέλλονται ανοικτά ως «προδότες και κλέφτες» αποδοκιμασία που αντανακλά την λαϊκιστική άποψη ότι οι διεφθαρμένες τους πρακτικές υπήρξαν υπεύθυνες για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.

Περιγράφοντας τους στόχους των δύο μονομάχων η αρθρογράφος αναφέρει: «Ο κ. Βενιζέλος πασχίζει να επαναφέρει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και να κερδίσει ψηφοφόρους του κέντρου ενώ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν πληγεί σοβαρά από τον Πάνο Καμμένο έναν δημοφιλή βουλευτή που αντιτίθεται σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».