29 Ιουνίου 2012

Τζιτζικώστας προς Γερμανό Πρέσβη: πες στους συμπατριώτες σου να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα!


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντόλτ, και το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ Όμπερμάιερ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον κ. Ντολτ το πρόγραμμα και τις...δραστηριότητες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και στην επίλυση των προβλημάτων που καθυστερούν την απορρόφησή του. Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία για τη συνεργασία φορέων αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, μέσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και επισήμανε ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να προχωρήσει και σε πρακτικό επίπεδο, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εφαρμογής πετυχημένων πρακτικών στη χώρα μας.
Τέλος, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τον τομέα του τουρισμού όπου ο κ. Τζιτζικώστας του παρουσίασε τη δράση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη δυνατότητα να υπάρξει αύξηση στο τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην Ελλάδα, μέσα από μια καμπάνια στοχευμένη στους τουρίστες που δεν έχουν επιλέξει ακόμα προορισμό διακοπών, όπως επίσης και στη χρησιμότητα που θα έχει η αποκλιμάκωση των αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας, από μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.
Ο κ. Ντολτ ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την υποδοχή και υποστήριξε ότι το έντονο ελληνικό στοιχείο στη Γερμανία, αλλά και η γερμανική κοινότητα στην Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Επίσης, εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλλει στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, την οποία χαρακτήρισε πρωτοπόρα πρωτοβουλία για τη συνεργασία των δύο χωρών.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :
«Υποδέχτηκα στη Θεσσαλονίκη το νέο Πρέσβη της Γερμανίας και τον ενημέρωσα για τις προτεραιότητες που έχουμε στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Του εξήγησα τα προβλήματα που υπάρχουν στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να υπάρξει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μια νέα πολιτική με λιγότερη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, να αξιοποιηθούν για έργα ανάπτυξης, αλλά και για δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας και κοινωνικής πρόνοιας.
Τέλος, του παρουσίασα το πλάνο και τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει για την αύξηση του τουρισμού και ζήτησα τη συνδρομή του, έτσι ώστε μέσα από μια στοχευμένη καμπάνια, να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τους Γερμανούς τουρίστες που δεν έχουν επιλέξει ακόμα τον τόπο διακοπών τους, στην Ελλάδα».

http://taxalia.blogspot.com/2012/06/blog-post_9583.html