13 Ιουνίου 2012

Εκλογές, ψέματα και στα Βιογραφικά…. το παράδειγμα ενός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε προεκλογική περίοδο κατακλυζόμαστε από τα ιλουστρασιόν βιογραφικά των υποψηφίων. Αυτό που σε μεγάλο βαθμό περνάει απαρατήρητο, σε αρκετά από αυτά, εκτός της εκτεταμένης χρήσης του photoshop είναι η ασάφεια, η μισή αλήθεια ή και το ψέμα ακόμη όσον αφορά τις σπουδές και τα πτυχία των υποψηφίων.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το θέμα για το ανύπαρκτο πτυχίο του Θάνου Τζήμερου και αλλού.

Όλοι θυμόμαστε τις περιπτώσεις του πρώην Υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με το «πέτσινο» διδακτορικό και τις αστειότητες που ακολούθησαν την αποκάλυψή του, όπως και του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη και υποδιοικητή του ΟΕΕΚ και του Δρομοκαϊτιου Κώστα Μαργαρίτη, που δήλωνε μεταπτυχιακό από ανύπαρκτο πανεπιστήμιο.

Πολύ συχνά λοιπόν βλέπουμε ότι ο ή η «φέρελπις» «σπούδασε Οικονομικά ή Κοινωνιολογία ή Δημόσια Διοίκηση, Δημόσιες Σχέσεις, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία κ.ο.κ. χωρίς να αναφέρει ΠΟΥ, σε ποιό πανεπιστήμιο και τι πτυχίο έχουν. Κατά κανόνα αν δεν αναφέρεται το πανεπιστήμιο ή ο φορέας σπουδών, τότε υπάρχει βάσιμη υποψία ή και βεβαιότητα ότι πρόκειται για κάποιο ΙΕΚ ή αδιαβάθμητο κολέγιο ή κανένα πανεπιστήμιο επιπέδου Σκοπίων, Κοσσόβου κλπ.

Ο Κώστας Μαργαρίτης μετά από ένα επικοινωνιακό μπαράζ τους τελευταίους μήνες, μέσω των συναδέλφων του δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, διεκδίκησε να είναι και πάλι υποψήφιος στη Ν.Δ., αλλά φαίνεται ότι το «σύστημα» Σαμαρά δεν ξέχασε την απρέπεια, λειτούργησε σωστά και τον πέταξε έξω από το ψηφοδέλτιο.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως φαίνεται ότι παρόμοια περιστατικά τα θεωρούν ήσσονος σημασίας και δεν ασχολούνται. Μετά την επί πολλά χρόνια Νομαρχιακή σύμβουλο Θεσσαλονίκης, που δήλωνε όσα χρόνια κατέβαινε στις εκλογές, ότι «σπούδασε Κοινωνιολογία, Δημόσια Διοίκηση, Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία», (χωρίς να διευκρινίζει σε ποια πανεπιστήμια) ενώ ήταν απλά απόφοιτος Λυκείου, σήμερα αποκαλύπτουμε τη «μεταμφίεση» (ελαφρότερη είναι αλήθεια) ενός άλλου υποψήφιο βουλευτή, που φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του και θα ήθελε να είναι κάτι άλλο !!!

Ο Παντελής Κουκουλεκίδης του ΠΑΣΟΚ δηλώνει κάτι που δεν είναι !!!

Δηλώνει Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι Τεχνολόγος Μηχανικός των ΤΕΙ !!!

Η ιστορία άρχισε από την πρώτη εμφάνισή του στα δημόσια πράγματα, από την υποψηφιότητά του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με τη Βούλα Πατουλίδου, όπου δηλώνει (εδώ) ότι εργάζεται «ως μηχανολόγος μηχανικός στον Οργανισμό Ρυθμιστικού σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης», χωρίς να δηλώνει τίποτε για τις σπουδές του, αφήνοντάς το στη φαντασία μας…

Σήμερα σαν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, που αναβαθμίζεται πολιτικά, προχώρησε και στη «αναβάθμιση» των σπουδών του, έτσι απλά.

Στο προσωπικό του profile στο facebook (εδώ) (συνημμένο 1) δηλώνει: «Εργάζεται στην εταιρεία περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας Σπούδασε: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ενώ στο βιογραφικό του στο ειδικό profile που δημιούργησε στο facebook σαν υποψήφιος βουλευτής (εδώ) (συνημμένο 2) δηλώνει «….αποφοίτησε από το Γυμνάσιο-Λύκειο της Νέας Μαδύτου…..Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στην Περιφερειακή ανάπτυξη και το Περιβάλλον… και στις «Πληροφορίες Εκπαίδευσης» Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Aristotle University of Thessaloniki.

Στην προεκλογική του σελίδα στο plus.google.com/ (εδώ) μας «πληροφορεί» επίσης ότι «Εργάζεται σε: ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ, Έχει φοιτήσει ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Όλες αυτές οι πληροφορίες βέβαια προέρχονται από τον ίδιο.

Η δημόσια υπηρεσία όμως στην οποία εργάζεται, σε έγγραφά της ανηρτημένα στο διαδίκτυο (εδώ) (και εδώ) μας αποκαλύπτει» ότι ο Παντελής Κουκουλεκίδης είναι υπάλληλος στον κλάδο «ΤΕ Μηχανικών» και στην ειδικότητα Τεχνολόγων Μηχανολόγων. Δηλαδή «υπομηχανικός» ή «Τεχνολόγος μηχανικός», δηλαδή απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ ή ΤΕΙ και ΟΧΙ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, με ότι αυτό σημαίνει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το κάνουν αυτό όταν είναι υποψήφιοι ; Είναι σίγουρο ότι δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Ίσως αισθάνονται μειονεκτικά. Έτσι όμως κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους.

Βέβαια εξαπατούν και τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία.

Το πρωτεύον ζήτημα που προκύπτει είναι : Μπορούν μερικοί να εκπροσωπούν επάξια τους πολίτες όταν δεν έχουν προσαρμοσθεί με τον ίδιο τους τον εαυτό; Όταν δεν μπορούν να πουν την απλή αλήθεια για το ποιοι είναι; Πώς θα αντικρύσουν κατάματα την αλήθεια και τα προβλήματα της ζωής και του πολίτη και θα δώσουν λύση ;

Γ.Ι.