Για την κατοχή κινητού τηλεφώνου στις φυλακές ο Άκης Τσοχατζόπουλος τιμωρήθηκε με τη μέγιστη πειθαρχική ποινή.
Το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών του επέβαλε ποινή 100 βαθμών και σε περίπτωση που διαπράξει νέο αδίκημα, ο πρώην υπουργός δεν θα μπορεί να κάνει χρήση των ευεργετημάτων που του δίνει ο νόμος, όπως το να παίρνει άδειες, να εργαστεί, κ.α.
Την ίδια ώρα, η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι όλη η προδικασία είναι άκυρη, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι παράνομες, ενώ ζήτησε την αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, η ακυρότητα συνίσταται στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία δεν πέρασε όπως ορίζει ο νόμος από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος και θα έπρεπε να χειριστεί τη δικογραφία ως ο μόνος αρμόδιος.
"Η παρά του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κίνηση της ποινικής διώξεως προαπαιτεί υποχρεωτικώς την ενημέρωση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, την αξιολόγηση και την διερεύνηση των καταγγελιών από αυτόν και τελικώς την παραγγελία άμεσης άσκησης ποινικής δίωξης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, άλλως επέρχεται απόλυτη ακυρότητα" αναφέρει χαρακτηριστικά στην προσφυγή της η Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Εν τω μεταξύ, διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής καλώντας σε απολογία τον Κύπριο δικηγόρο που είχε συστήσει την off-shore Torcaso. Ο δικηγόρος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρεται ως ο ιδρυτής της εξωχώριας εταιρείας μέσα από την οποία πέρασε "μαύρο" πολιτικό χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.