01 Ιουνίου 2012

Δημοσκόπηση PUBLIC ISSUΕ: Στο +6% ο ΣΥΡΙΖΑ... αλλά στην παράσταση νίκης στο +24% η ΝΔ... μή γίνει και ρόμπα στις εκλογές ο ΑλαχαβούζοςΠροβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, με παράσταση νίκης στη ΝΔ στο +24% (!!!) προκειμένου μεθαύριο στις εκλογές όπου θα αποδειχθεί ότι λέει μαλακί@@ να έχει καλυμμένο τον κώλο του, δίνει ο Αλαχαβούζος στο παπαρόμετρο της Public Issue που βρίσκεται σε παραφωνία με όλες τις άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Επιβεβαιώνεται σαφώς ότι στην πορεία προς τις κάλπες έχει διαμορφωθεί ένας νέος διπολισμός με τη Νέα Δημοκρατία από τη μία πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5%, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 13,5% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 7,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 5,5% , το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ. Υποχωρεί η Χρυσή Αυγή στο 4,5%.Η Δημιουργία Ξανά – Δράση χάνοντας μισή μονάδα συγκεντρώνει 2,5%

Με βάση τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 134 έδρες, η ΝΔ 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20 το ΚΚΕ 15 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12.

Διαφορετική εικόνα εμφανίζει η παράσταση νίκης. Οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 58%, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ενώ μόλις 34% θεωρεί πιθανή την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και Φώτης Κουβέλης με 14%.

Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 67% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 49%, Πάνος Καμμένος με 39%, Αντώνης Σαμαράς με 36% και Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/6/12, 10:05 π.μ.

  Εγώ αν ήμουνα η PUBLIC ISSIE θα ξανακοιτούσα τα μοντέλα μου! Δεν είναι τυχαίο ότι και στα exit polls δεν τα πήγαν και πολύ καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/6/12, 10:54 π.μ.

  κάνουν αναγωγές με βάση τα αποτελέσματα παλεότερων εκλογών. Όμως καμία πρόβλεψη των ποσοστών όλων των κομμάτων αλλά ιδιέτερα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει με βάση τις αποδόσεις σε προυγούμενες εκλογές.
  έχει πολαπλασιάσει τα ποσοστά του, έχει αλλάξει φισιογνομία και το περιβάλον είναι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν. Το μοντέλο τους μπορεί να είναι σωστό, όμως οι παραδοχές τους λάθος

  ΑπάντησηΔιαγραφή