15 Ιουλίου 2012

Έχασαν με 1-0 οι νέοι... αλλά μπράβο τους

Η Εθνική Νέων υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της -αχτύπητης σε όλες τις ηλικίες- Ισπανίας, αλλά φεύγει από το Euro U-19 με το κεφάλι ψηλά και τα φτερά ανοιχτά. Οι Ελληνες διεθνείς άντεξαν μέχρι το 80' οπότε σκόραρε ο Ροντρίγκεθ (1-0).

Αν συγκρίνουμε το πρώτο ημίχρονο του τελικού με αυτό του ομίλου, τότε σίγουρα τα πράγματα για την ελληνική ομάδα ήταν καλύτερα. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν κρατούσαμε μπάλα με αποτέλεσμα να δίνουμε στους Ισπανούς την ευκαιρία να επιτεθούν.

Η Ισπανία έβρισκε τους κενούς χώρους από τα αριστερά και δεξιά της ελληνικής άμυνας με αποτέλεσμα ο Διούδης να περνά δύσκολες στιγμές, ενώ στο 18' έβγαλε το σουτ του Ροντρίγκεθ, του πιο επικίνδυνου παίκτη των αντιπάλων.

Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε στο 33' όταν ο Κατίδης, μετά από σέντρα του Γιαννιώτα, βρέθηκε σε θέση βολής και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Αυτή η ευκαιρία ήταν και το έναυσμα για μια διαφορετική Εθνική μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Μια Εθνική που βρήκε τα πατήματά της, πίεσε και αυτή και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί ήταν σαφώς ανώτεροι και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Τσάνα, η οποία έδειχνε κουρασμένοι και ανήμποροι να αντιδράσει στον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων.

Η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας και σε συνδυασμό με την απουσία καθαρού μυαλού από τους Ελληνες διεθνείς, είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και βάσει εικόνας ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει.

Αυτό, δυστυχώς, έγινε στο 80' όταν ο Χεσέ Ροντρίγκεθ βρέθηκε σε θέση βολής μετά τη μπαλιά του Ντεουλοφέου και δεν λάθεψε. Πλάσαρε εύστοχα για το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε στους Ισπανούς το βαρύτιμο τρόπαιο.