03 Ιουλίου 2012

Το ανέκδοτο της ημέρας από τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ: "Ο ΟΣΕ είναι κερδοφόρος"... και εγώ είμαι αστροναύτης

[Πουλήστε τον μέ 1 ευρώ και κρατήστε μόνο το δίκτυο (γραμμές-σταθμούς) με την υποχρέωση να τα συντηρεί ο αγοραστής... αλλά άμεσα, γιατί όσο περνάνε οι βδομάδες τα λαμόγια που τρώνε αποθρασύνονται...]

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών έχει προκαλέσει η εξαγγελία της κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν πως μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει 3.000 εργαζόμενους στην ανεργία [Απ' ότι φαίνεται τα λαμόγια οι συνδικαλιστές ξέρουν πολύ καλά πόσοι περισσεύουν!! Αλλιώς πως εξηγείται ότι λένε πως 3.000 θα οδηγηθούν στη ανεργία; Ξέρουν ότι δεν χρειάζονται και δεν δουλεύουν αλλά μόνο μασάνε με αποτέλεσμα ο ιδιώτης που θα τον πάρει να τους σουτάρει με τη μία!].

«Η όποια προσπάθεια να γίνει ο Σιδηρόδρομος η "Ιφιγένεια" για τον εξευμενισμό των πνευμάτων της Τρόικας και η πρόσθεση 3.000 εργαζομένων στους χιλιάδες των ανέργων της χώρας, θα μας βρει απέναντι», υποστήριξε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Μάλιστα οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ επισημαίνουν πως ο σιδηρόδρομος πλέον δεν παράγει ελλείμματα και καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον «Δημόσιο Σιδηρόδρομο» ως «μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας», με προτεραιότητές, την «αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του κεντρικού άξονα» και την «επιθετική είσοδο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εμπορευματικές μεταφορές για αύξηση των εσόδων και αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επιβάτες του τρένου».