10 Ιουλίου 2012

Όλη η επιστολή Νικολόπουλου στον Σαμαρά: Πρόεδρε έχω πρόβλημα με τον Γιάννη...Ανήμερα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος επέδωσε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά. Η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου, αριθμό πρωτοκόλλου και στο περιεχόμενό της φαίνεται ευδιάκριτα ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο του στο υπουργείο, αλλά και από το προνομιακότερο πεδίο αρμοδιοτήτων που έχει ο προϊστάμενός του υπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα:
«Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεχνικά κ.τ.λ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε που επέλεξα αυτή την τακτική είναι αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου». Και καταλήγει: «είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε».

Διαβάστε την:

(κλικ για μεγέθυνση)


«Θα πάρουμε απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα»

Αλλαγή ρότας από τον Ν. Νικολόπουλο μετά την αποκάλυψη της επιστολής που επέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά. Αναμένοντας την τελετή παράδοσης στον νέο υφυπουργό Εργασίας, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας την αποκάλυψη του περιεχομένου της επιστολής τόνισε: «Την επιστολή έχει δικαίωμα να τη δώσει στη δημοσιότητα μόνο ο παραλήπτης και όχι ο αποστολέας. Αν κρίνει ο παραλήπτης ότι πρέπει να το κάνει τότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα πάρουμε απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έφυγα για να... μείνω»

Την ίδια ώρα βέβαια με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Πάτρας ο κ. Νικολόπουλος επιμένει ότι ποτέ δεν τέθηξε ζήτημα αρμοδιοτήτων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στην ιστοσελίδα patrastimes είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι αφήνουν να διαρρεύσει πως παραιτήθηκα επειδή δεν είχα αρμοδιότητες ας μπουν στο διαδίκτυο να δουν πόσες είχα» και συμπλήρωσε: «έφυγα για να… μείνω».

Ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα σενάρια που τον θέλουν να... λοξοκοιτά τη θέση του Δημάρχου Πατρών, ενώ σχετικά με τους λόγους της παραίτησης αντί άλλου επεσήμανε:«όταν την Πέμπτη αποποιηθήκαμε ενώπιον της τρόικας τη δέσμευση για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια και σήμερα κόβεται ο μισθός του αστυνομικού δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο».

Στο θέμα της παραίτησης του Ν. Νικολόπουλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον realfm 97,8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχολίασε: «Για λόγους που ουσιαστικά και σε μένα είναι ακατανόητοι επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί από μια προσπάθεια για την οποία είχε προετοιμαστεί επί δύο χρόνια. Με πολύ εκτίμηση και σεβασμό για το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου έχω να πω ότι μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος».

real.gr