17 Αυγούστου 2012

ΝΔ για Κουράκη: Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι βουλευτές θα εύχονταν τη χρεοκοπία

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος, εμφανίστηκε να μην διαφωνεί με τις διατυπώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Κουμουνδούρου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι η χρεοκοπία μιας χώρας δεν είναι κατ' ανάγκην και καταστροφική.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού, με αφορμή τα όσα δήλωσε την Παρασκευή, περί χρεοκοπίας ο κ. Κουράκης και το «δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που είπε ο Λαφαζάνης είναι λάθος», αναφέρεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ ξεκίνησε την Πέμπτη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική», αλλά «όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους», η οποία και προκάλεσε, την έντονη, επίσης, αντίδραση της ΝΔ, η οποία αποκάλεσε την εν λόγω δήλωση «ντροπή».