17 Αυγούστου 2012

Το eBay σταματά τις δημοπρασίες προϊόντων που σχετίζονται με μαγεία

Οριστικό τέλος στις αγοραπωλησίες προϊόντων μαγείας έρχεται να δώσει το eBay, αλλάζοντας την πολιτική του για ακόμη μία φορά.

«Το eBay συχνά εξετάζει τις κατηγορίες και αλλάζει τις πολιτικές του βασιζόμενο στα σχόλια των πελατών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Στην δημοφιλή ιστοσελίδα δημοπρασιών, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να βρουν ό,τι επιθυμούν μέσα από κατηγορίες οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με πολλά προϊόντα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως πέραν των συμβατικών προϊόντων που μπορεί κάποιος να βρει στο eBay, όπως ανταλλακτικών αυτοκινήτων, κατά καιρούς έχουμε δει, άτομα τα πωλούν τον ίδιο τους τον εαυτό, τρόφιμα, μέχρι και ολόκληρες περιοχές.

Μεταξύ άλλων οι χρήστες μπορούσαν να διαλέξουν και αν αγοράσουν διάφορα αντικείμενα τα οποία προορίζονταν για μαγεία. Ωστόσο αυτό μόνο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Η εταιρεία αλλάζει την πολιτική της και καταργεί ορισμένες από τις κατηγορίες που διαθέτει.

Έτσι το σάιτ πλέον θα απαγορεύσει τις αγγελίες για ξόρκια, μαγικά φίλτρα, κατάρες, προϊόντα μαύρης μαγείας, ερωτικά φίλτρα και παρεμφερή είδη.

«Σταματάμε ένα μικρό αριθμό κατηγοριών, μεταξύ των οπίων τη μεγαλύτερη υποκατηγορία για τη μεταφυσική, καθώς τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές μας ενημέρωσαν ότι οι συναλλαγές σε αυτές, συχνά έχουν σαν αποτέλεσμα προβλήματα που δεν είναι δύσκολο να λυθούν» λέει η εταιρεία.