13 Σεπτεμβρίου 2012

Φαρσοκωμωδία η συνεδρίαση για το "ντα" στη ΧΑ-Τον πούλο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ρατσιστικής βίας

Χωρίς ιδιαίτερες ποινές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα εξέταζε την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη αρχή η συζήτηση πήρε θεωρητικό περιεχόμενο για την ιστορική αφετηρία των ταγμάτων ασφαλείας. Μετά άρχισαν οι διαφωνίες ως προς το κείμενο της απόφασης και στο αν θα αναφέρεται η λέξη ρατσιστική βία όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Με τη φράση διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστούμε στα κρούσματα ρατσιστικής βίας, αλλά να μιλήσουμε συνολικά για τη βία.

Ενστάσεις, όμως, προέβαλε και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια, η οποία πρόσθεσε "γιατί δεν καταδικάσαμε και τον Παπανδρέου όταν πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά με τους απεργούς;".

Μετά από πολύωρη συζήτηση η επιτροπή κατέληξε στη συγγραφή κειμένου, με βάση το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής θα προκαλέσει προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για το θέμα αν συνεχιστούν οι ενέργειες των βουλευτών και στο οποίο αναφέρεται ότι η επιτροπή καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα:

* Επιρρίπτει ευθύνες στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δράση των βουλευτών του.

* Καλεί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχουν ξανά σε παράνομες εκδηλώσεις και να μην προτρέπουν και τους οπαδούς τους να το κάνουν. [Εδώ γελάμε...]

Το κείμενο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό επειδή δεν υπήρχε η φράση ρατσιστική βία, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ ψήφισε επίσης λευκό και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να δούμε πιο ψύχραιμα το θέμα.