09 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός από την Σκοπούλη-Ως πότε θα παραμένει στην κυβέρνηση Σαμαρά

Μείζον θέμα έχει προκύψει με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η κ.Σκοπούλη είχε προαποφασίσει να δώσει στην φαρμακευτική εταιρεία Roche, τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου.
Ο διαγωνισμός που έγινε, όπως καταγγέλει προφανώς ήταν για τα μάτια του κόσμου, καθώς η ανταγωνίστρια εταιρεία safe blood, λέει πως δεν της ζητήθηκε εγγράφως κάποια προσφορά, παρά μόνο τηλεφωνικά, ενώ και η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, λέει πως αρκετές μέρες πριν η κυρία Σκοπούλη είχε αποκαλύψει στο σύνδεσμο πως τον έλεγχο θα τον κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία!

Ποια είνα η σύμπτωση; Η ίδια εταιρεία χρηματοδοτούσε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ερευνητικό έργο του συζύγου της κυρίας υφυπουργού! Στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυρία Σκοπούλη , όπως βαρύ είναι το κλίμα και από την πλευρά του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου. Μάλιστα, όπως γράφει σε σημερινό δημοσιευμά της, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", οι ενέργειες της υφυπουργού Υγείας, βγήκαν και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, εκτενές υπήρξε το ρεπορτάζ του μεγάλου περιοδικού Focus. Την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει όρθια την Ελλάδας στο Εξωτερικό, στελέχη της κυβέρνησης - όπως η Σκοπούλη- φροντίζουν να ακυρώνουν την συλλογική δουλειά.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα θέσει το θέμα Σκοπούλη, κατά την διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. Και, αυτό γιατί θέλει να αποφύγει τα χειρότερα.

parapolitika.gr