02 Οκτωβρίου 2012

Τελικά ο Μπένυ επί μέρες έκανε την πάπια και είχε τη λίστα σπίτι του! Την παρέδωσε στον Σαμαρά και μέσω ΣΔΟΕ έφτασε στον εισαγγελέα...

[Είπαμε σε κράτος μπουρδέ@@ δεν πρέπει να μας παραξενεύει ότι ο Βενιζέλος είχε πάρει μαζί του φεύγοντας από το ΥΠΟΙΚ διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία; Για να τα κάνει τι καταλαβαίνουμε όλοι... Εννοείται ότι δεν πρέπει να μας παραξενεύει και το ότι εδώ και μέρες ψάχνουν όλοι τη λίστα και ο Βενιζέλος που την έχει σπίτι του κάνει την πάπια... στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε]

Ο ΣΔΟΕ στέλνει αναφορά για τους 36 πολιτικούς που ερευνώνται

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, από τον γγ του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, βρίσκεται η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στην κυβέρνηση φάκελο που περιείχε το USB με την επίμαχη λίστα την οποία είχε παραλάβει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Αμέσως μετά, ο προσωπάρχης του Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος, παρέδωσε στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο τον φάκελο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως, χωρίς να ανοίξει το «φλασάκι» (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) συνέταξε σχετικό πρωτόκολλο και το παρέδωσε «παρά ταύτα» στον κ. Πεπόνη.

Το σημερινό «ταξίδι» της «Λίστας Λαγκάρντ» ήταν το πρώτο θέμα που ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος στον οικονομικό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος, σύμφωνα πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι χθες ρώτησε όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ (πανελλαδικά) εάν έχουν στα χέρια τους τη «Λίστα Λαγκάρντ» και η απάντηση ήταν αρνητική.

Δεύτερο θέμα που τέθηκε κατά τη συνάντηση Παντελή και Στασινόπουλου ήταν η δεύτερη γνωστή λίστα με τα ονόματα 36 πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών κ.λπ.) οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι οι οικονομικές αυτές υποθέσεις από τη φύση τους χρειάζονται χρόνο επειδή η διαδικασία ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών είναι χρονοβόρα και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Ο κ. Παντελής ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ να του στείλει μέσα στο επόμενο 48ωρο έγγραφη αναφορά για τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων.

Στην αναφορά αυτή θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στη λίστα και ερευνούν οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία υπόθεση και τι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν γίνει για κάθε μία από αυτές, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκαστη.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο ο κ. Στασινόπουλος δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου του ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο που ξεκίνησαν οι έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων.