20 Νοεμβρίου 2012

Νέα απευθείας ανάθεση του Μυλόπουλου: 142.000 Ε για φύλαξη 45 ημερών του μονίμως αφύλακτου ΑΠΘ

Για νέο σκάνδαλο εγκαλεί εκ νέου η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος τον Πρύτανη του ΑΠΘ Ι. Μυλόπουλο, λόγω απόφασής του των αρχών Νοεμβρίου να δαπανήσει με απευθείας ανάθεση το ποσό των 142.430 ευρώ για τη φύλαξη της φοιτητικής λέσχης του πανεπιστημίου μόνο για διάστημα 45 ημερών. Η Διοίκηση του Αριστοτελείου κατηγορείται ότι...
η φύλαξη είναι έργο που απασχολεί πολύ λιγότερους υπαλλήλους από τους 61 που προβλέπονται στη σύμβαση ενώ η απόφαση εν μέρει φαίνεται να αποδίδεται και στην κρίση που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ στη σχέση του με εργολαβικές εταιρείες, πράγμα που υπονοείται ότι οδηγεί τις αρχές του να εγγράφουν ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά απαιτούνται για τη φύλαξη προκειμένου να εξυπηρετηθούν έστω στοιχειωδώς άλλες ανάγκες του πανεπιστημίου που λόγω απεργιών και οικονομικών διαφορών με τους εργολάβους δεν εξυπηρετούνται, παρά πλημμελέστατα.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι στη σχετική δημοσιευμένη απόφαση στην πύλη «Διαύγεια» στις 7 Νοεμβρίου:

«Η σύμβαση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 3774 και αναφέρει »ανατίθεται με κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, η φύλαξη των εσωτερικών εξωτερικών χώρων της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, για χρονικό διάστημα 45 ημερών, αρχόμενης από την 7η Νοεμβρίου 2012».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 142.430 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς που έχουν περάσει από τη διοίκηση, ως πραγματικοί φύλακες χρησιμοποιούνται μόνο οι 15 από τους συνολικά 61 εργαζόμενους, καθώς οι υπόλοιποι απασχολούνται στα… μαγειρεία.

Να σημειωθεί ότι το ύψος του προϋπολογιζόμενου ποσού που αφορά τις πάσης φύσεως νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων είναι 86.186 ευρώ, ενώ το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα προϋπολογισθέντα ποσά είναι 26.624 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 142.430 ευρώ, οι 110.810 αφορούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων -για 45 ημέρες-, οι 26.633 ευρώ τον ΦΠΑ και οι 5.000 ευρώ το κέρδος του εργολάβου».

neolaia.gr