03 Ιανουαρίου 2013

Καίγονται για ελληνικά ομόλογα οι διαχειριστές κεφαλαίων

Οι ελληνικοί τίτλοι... εξαφανίζονται, αμέσως μόλις βγουν στη δευτερογενη αγορά.

Μεγάλη αύξηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων στο διάστημα του τελευταίου μήνα. Σύμφωνα με διαχειριστές μεγάλων ξένων χαρτοφυλακίων, που επενδύουν και στην ελληνική δευτερογενή αγορά τίτλων , μετά την αγορά της Αθήνας, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μπαίνουν οι αγορές της Μαδρίτης και της Ρώμης και σε δεύτερο επίπεδο της Λισσαβόνας.


Ωστόσο, η αγορά ελληνικών τίτλων παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο, τα ελληνικά ομόλογα, ακόμα και τα πιο μακροπρόθεσμα, «δίνουν» αποδόσεις της τάξης του 15% και του 20%, ενώ τα βραχυπρόθεσμα «δίνουν» κέρδη της τάξης του 40%. Γι’ αυτό και γίνονται ανάρπαστα - μάλιστα μόλις «βγαίνουν» στη δευτερογενή, αμέσως εξαφανίζονται.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι όλοι οι διαχειριστές βρίσκονται σε αναμονή μιας νέας έκδοσης από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου. Οι εκδόσεις αυτές, έχουν «παγώσει» για έναν μήνα, αλλά αναμένεται να διενεργηθούν νέες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή το αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου. Γι αυτό και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ΟΔΔΗΧ.

Πηγή:Voria