19 Φεβρουαρίου 2013

Η απολογία του Πιστόριους (βίντεο)

Απολογήθηκε σήμερα στο δικαστήριο ο χρυσός παρολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος επιμένει ότι είχε ακούσει ένα θόρυβο στο μπάνιο και αισθάνθηκε «μια αίσθηση τρόμου» τη νύχτα που σκότωσε τη φίλη του Ρίβα Στεενκαμπ, γιατί νόμιζε ότι του είχαν διαρρήξει το σπίτι.

Στη δήλωση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο ίδιος έγραφε ότι αγαπούσε βαθειά την Στέενκαμπ και τόνισε ότι είχε λάβει απειλές για τη ζωή στο παρελθόν και γι' αυτό είχε όπλο δίπλα στο κρεβάτι του.

Νωρίτερα σήμερα, ο Εισαγγελέας Τζέρι Νελ επέμεινε ότι δεν υπήρχε τίποτα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι φοβόταν πως υπήρχε ένας εισβολέας στο σπίτι όταν σκότωσε την Στέενκαμπ. Την πυροβόλησε και τη σκότωσε στο μπάνιο του σπιτιού του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Νελ τόνισε ότι η κοπέλα δεν είχε πουθενά να πάει και ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν φρικτός, επιμένοντας ότι ο Πιστόριους ήταν ένοχος για φόνο εκ προμελέτης.

Στη δήλωση ωστόσο, ο Πιστόριους αρνείται «με τον εντονότερο τρόπο» ότι σκότωσε σκόπιμα την Στέενκαμπ προσθέτοντας ότι ήταν «βαθιά ερωτευμένος μαζί της»', σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω τη φίλη μου» αναφέρεται στη δήλωση.

«Άκουσα ένα θόρυβο στο μπάνιο μου ... ένιωσα μια αίσθηση του τρόμου ... Πίστευα ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι μου ... Πήρα το πιστόλι 9mm μου» ανέφερε.

«Καθώς δεν είχα τα προσθετικά στα πόδια μου ένιωθα εξαιρετικά ευάλωτος. Έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και τη Ρίβα ... Είχα περιορισμένη κινητικότητα», ανέφερε.

«Λίγες στιγμές μετά τον πυροβολισμό σήκωσα τη Ρίβα και δεν περίμενα το παραϊατρικό ... Πέθανε στα χέρια μου»

Νωρίτερα κατά την ακρόαση, δήλωσε ο Νελ, ότι η Στέενκαμπ είχε φτάσει στο σπίτι του Πιστόριους ανάμεσα στις 5 και τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπήρχε «καμία πιθανή εξήγηση για τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι νόμιζε πως η Ρίβα ήταν εισβολέας» τόνισε και πρόσθεσε ότι, ακόμη και αν η Στέενκαμπ ήταν ένας εισβολέας, η κατηγορία θα ήταν και πάλι δολοφονία για τον διαρρήκτη. Τέλος πρόσθεσε ότι η Ρίβα είχε «κάποιο λόγο να κλειδωθεί στο μπάνιο» και αναρωτήθηκε γιατί ένας διαρρήκτης να ήθελε να κλειδωθεί στο μπάνιο.

«Αν ο ίδιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα, τότε είναι απίθανο ότι θα πάρει εγγύηση και αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης» ανέφερε τέλος ο Νελ. «Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ να πείσει το δικαστήριο οτι την πυροβόλησε στη σύγχυση, νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης»

Η Στέενκαμπ και ο Πιστόριους έκλειναν 3 μήνες σχέσης.

Δείτε στο βίντεο τον Πιστόριους μετά την αγόρευση του εισαγγελέα και την οικογένειά του να μην μπορεί να πιστέψει ότι κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης: