19 Φεβρουαρίου 2013

Έφυγαν οι 'κακοί' Γερμανοί και έρχονται οι 'καλοί' Ρώσοι....

Aύξηση έως και 400% εμφανίζουν αυτό το διάστημα οι κρατήσεις κυρίως από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά, καθώς και από την αγορά της Λευκορωσίας, διαπιστώνουν τουριστικοί οργανισμοί που ειδικεύονται στη μετακίνηση τουριστών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
 Μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, «δείχνουν μία ισχυρή ανοδική τάση», λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των γραφείων.

 Όπως αναφέρουν τα Νέα, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι εκπτώσεις των ελληνικών ξενοδοχείων, ορισμένα από τα οποία ειδικά για τις κρατήσεις αυτής της περιόδου κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 35%. Στόχος των ξενοδοχείων είναι να προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους πελάτες και να τους παρακινήσουν να μπουν στη διαδικασία «της κράτησης από τώρα».
 
Φυσικά η εφημερίδα δεν αναφέρει την τεράστια μείωση Γερμανών τουριστών που είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά ούτε και την επίσης μεγαλύτερη μείωση στις κρατήσεις που παρατηρείται και εφέτος.
 
Φήμες που θέλουν την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να κάνει πρόταση στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον αρχηγό τους να αναλάβουν εκστρατεία στη Γερμανία για να φέρουν πίσω τους χαμένους τουρίστες και τα ευρώ τους, ελέγχονται ως ανακριβείς....