24 Απριλίου 2013

Για να μαθαινουν οι παπαγαλοι: Συμβουλος του Σταινμπρουκ ηταν ο Χενες και οχι της Μερκελ

Το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του ιθύνοντα νου της Μπάγερν Μονάχου, Uli Hoeneß, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ και σε αυτό «εμπλέκεται» πλέον και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Peer Steinbrück.


Ενώ, λοιπόν, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό για την χαλαρή αντιμετώπιση των Γερμανών φοροφυγάδων και την προβληματική διακρατική συμφωνία με την Ελβετία για την καταδίωξή τους, η υπόθεση γυρίζει μπούμερανγκ. Κι αυτό γιατί, όπως ήλθε στην επιφάνεια, ο Uli Hoeneß, αν και μελος των Χριστινοκοινωνιστων της Βαυαριας, αποτελούσε προσωπικό σύμβουλο του Peer Steinbrück, όταν ο τελευταίος διατελούσε υπουργός οικονομικών κατά τον Μεγάλο Συνασπισμό (ανηκε σε μια ομαδα επωνυμων με τους οποιους ο Στεινμπρουκ συναντιοταν 2 φορες το χρονο και συζητουσαν οικονομικα θεματα).

Του γεγονότος αυτού, όπως είναι φυσικό, έσπευσε να επωφεληθεί και η κυβέρνηση, η οποία καλεί τον επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού ψηφοδελτίου σε εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στο Spiegel-online, ο Philipp Rösler, Αντικαγκελάριος, Υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος του FDP, κυβερνητικού εταίρου της Angela Merkel, βάζει πλέον ξεκάθαρα στο στόχαστρο τον Steinbrück:

«Δεν ήταν ο κύριος Hoeneß σύμβουλος του κυρίου Steinbrück, όταν εκείνος ήταν υπουργός οικονομικών; Έχει πει κάτι περί αυτού ο επικεφαλής υποψήφιος του SPD; Ο Steinbrück θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για τον Hoeneß. Ποια ήταν η ακριβής μορφή των συμβουλών; Αυτό ενδιαφέρει τους ανθρώπους».

Με την ιστορία αυτή ένα πρότυπο της γερμανικής κοινωνίας, ο καθ’ όλα επιτυχημένος Uli Hoeneß, υπέστη ένα σημαντικότατο, ίσως ανεπανόρθωτο, πλήγμα και μαζί του ίσως συμπαρασυρθεί ένας πολιτικός, ο Peer Steinbrück, ο οποίος δεν παύει να προσφέρει, έστω και από ατυχία, απλόχερα δώρα στην μεγάλη του αντίπαλο…

Θυμίζουμε, ότι σε βάρος του μεγάλου μυαλού της Μπάγερν, της πιο «καυτής» αυτή την εποχή ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ευρώπη, τον Μαρτιο εκδοθηκε ένταλμα σύλληψης για φοροδιαφυγή στην Ελβετία, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, απ΄΄ο τον Ιανουαριο εχει "αυτομυνηθει" στην εφορια. Το ενταλμα δεν εκτελεστηκε καθως ο Χενες κατεθεσε εγγυηση 5 εκ ευρω με την υποχρεωση να παρουσιαζεται 2 φορες τη βδομαδα στις Αρχες.

Να αποσαφηνισουμε επισης επειδη ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του οτι η υποθεση αφορα ενα λογαριασμο του Χενες στην Ελβετια στον οποιο το 2000, ειχε 5 εκ ευρω και στον οποιο κατεθεσε αλλα 5 εκ ο αποθανων ιδιοκτητης της Adidas Ντρευφους. Με αυτα τα 10 εκ ο Χενες "επαιζε" στο χρηματιστηριο (ειναι γνωστο οτι ειναι παθιασμενος με το Χρηματιστηριο) και καποια στιγμη τα εκανε 16 εκ. Η παρανομια του ειναι οτι δεν δηλωσε στις γερμανικες αρχες τα κερδη των 6 εκ ευρω καθως τα αρχικα 5 αλλα και αλλα 15 σε αλλους λογαριασμους ηταν κανονικα δηλωμενα και φορολογημενα...

με πληροφοριες απο ysterografa.gr