24 Απριλίου 2013

Άκης, ή «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»

Όταν γράφαμε πριν μερικές ημέρες για τη δίκη του Ακη κι ότι δεν πρέπει να μετατραπεί αυτή σε ρωμαϊκή αρένα από τα μέσα ενημέρωσης, δεν περιμέναμε ότι αυτοί που θα έκαναν την υπόθεση αρένα θα ήταν οι ίδιοι οι Πασόκοι. Και είναι θλιβερό να «ξεκατινιάζονται» πρώην σύντροφοι, υπουργοί που πέρασαν απ’ όλα τα πόστα της κυβέρνησης, «κολλητοί» που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και που δεν θα πρέπει να μιλάνε αυτοί που πλήγωσαν πολλές φορές τη χώρα.

Αλλά είναι και η νέμεσις για το ΠΑΣΟΚ αυτή η ξεφτίλα που συμβαίνει. Κύκλοι της Ιπποκράτους αλλά και πολλά στελέχη αποδοκίμασαν τον Τσοχατζόπουλο, τον αποκήρυξαν και ουσιαστικά κάνουν ότι δεν τον ξέρουν. Ο μέχρι το 2004 πανίσχυρος υπουργός τώρα είναι ξένος για το κόμμα του που νομίζει ότι με το να τον φτύνει, θα… ψεκάσει τον κόσμο με αέρια λήθης.

Βγαίνουν στελέχη και λένε πόσο πλήγωσε τη χώρα ο Ακης, λες κι αυτοί δεν ήταν εκεί, δεν τον έκαναν παρέα, δεν έπιναν και έτρωγαν με τον πανίσχυρο υπουργό. Οι δε πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί που έπαιρναν μέρος στο ΚΥΣΕΑ δεν ήξεραν τίποτε όταν έβαζαν τις υπογραφές τους.

Βγαίνει ο Πάγκαλος, κορυφαίο στέλεχος και λέει ότι αν πάει στη δίκη να καταθέσει θα τον θάψει τον Τσοχατζόπουλο. Λες και μιλά για κάποιον άγνωστο όχι για το αγαπημένο παιδί του Ανδρέα, τον παρ’ ολίγο αρχηγό κόμματος και παρ’ ολίγο πρωθυπουργό.

Τα λέει αυτά για έναν άνθρωπο που είχε επί χρόνια δίπλα του και μαζί αποφάσιζαν για τους εξοπλισμούς ή για άλλα θέματα της χώρας. Ξέχασε κι ο Πάγκαλος ποιος ήταν ο Ακης;

«Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα».

Αυτά τα λέει ο Πάγκαλος, τα ασπάζονται και άλλα στελέχη για να αποδείξουν όλοι ότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Και ότι όλοι γίνονται… λούηδες και κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το πρόσωπο που έκλεψε και κορόϊδεψε τον κόσμο.


Ομως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξέρουν ότι ο κόσμος γνωρίζει τι έχει συμβεί. Ολο το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων, δεν είναι ο Ακης η «Ιφιγένεια» για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.

Μόνο ντροπή μπορεί να πει κανείς για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι με τον Ακη στο καθαρτήριο αυτοί θα εξαγνιστούν την ίδια στιγμή. Ντροπή και για τα παντελόνια που φοράνε. Καλύτερα να μη μιλάνε παρά να γίνουν… Ιούδες

http://www.antinews.gr/2013/04/24/213785