03 Απριλίου 2013

Τελικά ο Πούτιν αντί για πόλεμο στη Μέρκελ για την Κύπρο μάλλον παράσημο θα της δώσει: Απολύονται όσοι ΔΥ δεν κλείσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό

[Πιο πολύ απ' όλα στεναχωριέμαι για τους πατριώτες του κ@λου!! Πίστεψαν στον Πούτιν και τον ξανθό ορθόδοξο αδερφό και αυτός τους πΟρδωσε! Αντί να εισβάλλει στη Γερμανία όπως περίμεναν, αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι ήταν γνώστης και είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Μέρκελ... αν δεν ήταν δική του ιδέα η διάλυση του φορολογικού παραδείσου της Κύπρου... γιατί με αυτά που βλέπουμε και ακούμε από Ρωσία μεριά μην το θεωρείτε απίθανο: 

-Ρε Ανγκέλα θα βοηθήσεις να κλείσω αυτό το καζίνο της Κύπρου όπου χάνω λεφτά
-Αφού το θέλεις τόσο πολύ Βλάντιμιρ θα σου κάνουμε τη χάρη...

Και όλα τα άλλα για φυσικά αέρια και γεωπολιτικές είναι μαλακίες τούμπανα όπως αποδείχθηκε από την πΟρδοσία Πούτιν που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για το κέντρο του κόσμου την Κύπρο ή το άλλο κέντρο την Ελλάδα...]

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης θα είναι όσοι ανώτατοι γραφειοκράτες και κρατικοί υπάλληλοι της Ρωσίας δεν κλείσουν εντός τριμήνου τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό και τις offshore τοποθετήσεις τους.

Αυτό προβλέπει διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Βάσει του διατάγματος, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουλίου προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα εισοδήματα τους. Κατόπιν οι δηλώσεις τους θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Δεν υπάρχουν «άθικτοι» και δεν θα υπάρξουν. Οποιοσδήποτε διαπιστωθεί ότι έχει στην κατοχή του παράνομα περιουσιακά στοιχεία αυτομάτως θα απολυθεί» υποστηρίζει ο Sergei Ivanov, επικεφαλής προσωπικού του Putin.

Σύμφωνα με αναλυτές το διάταγμα αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση του Putin στην προσπάθεια του να εκριζώσει τις offshore εταιρείες από τη ρώσικη οικονομία και στόχος της είναι όχι μόνο να πατάξει τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ αλλά και να κάνει τα μέλη της λιγότερο ευάλωτα στην ξένη επιρροή.

«Είναι μια εθνικοποίηση της ελίτ» σημειώνει ο Kostantin Kostin, πρώην αναπληρωτής υπουργός εσωτερικής πολιτικής, ο οποίος υπογραμμίζει πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα νόμο, αλλά απαιτείται πολιτική θέληση και συναίνεση της κοινωνίας γύρω από αυτήν την ιδέα» επισημαίνει ο Kostin.
www.bankingnews.gr