02 Απριλίου 2013

Τι λέει ο Κεδίκογλου για το χαράτσι

Το λεγόμενο χαράτσι θα είναι αισθητά χαμηλότερο. Σε ότι αφορά τον τρόπο είσπραξης, αν δεν είναι έτοιμος ο μηχανισμός θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο», είπε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.


Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κεδίκογλου:

-Για το χαράτσι της ΔΕΗ: Το λεγόμενο χαράτσι θα είναι αισθητά χαμηλότερο. Σε ότι αφορά τον τρόπο είσπραξης, αν δεν είναι έτοιμος ο μηχανισμός θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο. Θα περάσει από τη Βουλή, το θέμα με τον φόρο των ακινήτων. Πρέπει να φτιάξουμε αξιόπιστο εισπρακτικό μηχανισμό.

-Υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες στο δημόσιο, που πρέπει να τις φτιάξουμε.

-Θέλουμε 25.000 υπαλλήλους για την κινητικότητα. Δεν έχουμε σαφή στοιχεία για τους επίορκους. Πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων, αλλά πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

-Για το «όχι στο ευρώ πάση θυσία» του ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα είναι φετίχ και κάνουμε ότι πρέπει για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το βιβλικό αντίστοιχο της Βαβέλ. Η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε νέα μνημόνια. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε την μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Εκτός ευρωζώνης θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.