14 Μαΐου 2013

Πανηγυρική Αθώωση και από το Τριμελές Εφετείο Χανίων, για την υπόθεση με το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, για τους καθηγητές Λάβδα, Κοτρόγιαννο, Μενδρινού.


Τα παιχνίδια των Συριζαίων με τη Δικαιοσύνη ...έλαβαν τέλος.
Η γνωστή υπόθεση , όπου η Β. Κωνσταντοπούλου...εξάντηλησε όλα τα ένδικα μέσα για να θίξει διακεκριμένους καθηγητές, και λειτούργησε ανασταλτικά για πολλές διαδικασίες στο εσωτερικό του ιδρύματος, έλαβε τέλος.
Όπως έγινε γνωστό ότι βγήκε η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο στα Χανιά για την
υπόθεση των τριών καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που από το 2005 αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στη διαδικασία μεταπτυχιακών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αθωώθηκαν για την υπόθεση αυτή ενώ να υπενθυμίσουμε ότι είχαν αθωωθεί ομόφωνα και από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό η εισαγγελέας τη έδρας είχε στείλει την υπόθεση στο Εφετείο, η οποία και εκδικάστηκε και η απόφαση βγήκε σήμερα.
Η εισαγγελέας Εφετών στην πρόταση της ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να βαρύνει τους καθηγητές, οι οποίοι έκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους και με βάση την επιστημοσύνη τους όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από έδρας, ενώ η απόφαση τελικά για την αθώωση τους ήταν ομόφωνη.