14 Μαΐου 2013

Οι σχέσεις των Γερμανών Πρασίνων με την παιδοφιλία


Στη δεκαετία του 1980, ορισμένα μέλη του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας τάχθηκαν υπέρ της νομιμοποίησης του σεξ με ανήλικους. Τώρα το κόμμα θέλει να συμβιβαστεί με αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του, μέσω της επανεξέτασης κάποιων εσωτερικών εγγράφων, πολλά από τα οποία δείχνουν ότι η επίδραση των παιδεραστών στο κόμμα ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Το 1986, η εθνική ομάδα εργασίας του Πράσινου Κόμματος τύπωσε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με θέμα «τρανσέξουαλ ομοφυλόφιλοι και παιδεραστές», χάριν συντομίας «SchwuP BAG». Δεν το έστειλε μόνο σε λίγα μέλη του κόμματος, αλλά και στους βουλευτές του Πράσινου Κόμματος του γερμανικού κοινοβουλίου, καθώς και στην έδρα του κόμματος στη Βόννη. Το φυλλάδιο έδειχνε ένα αγόρι, περίπου 10 ετών, με όμορφο πρόσωπο, σαρκώδη χείλη και μακριά μαλλιά, με φτερά αγγέλου να προεξέχουν από την πλάτη του και ένα πέος να είναι ζωγραφισμένο στο μπροστινό μέρος του σώματος του.
Έγγραφα όπως αυτό αποτελούν πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα για τους Πράσινους σήμερα. Κανένα άλλο κόμμα στη Γερμανία δεν προώθησε τα συμφέροντα των παιδεραστών όσο οι οικολόγοι. Για ένα χρονικό διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, πρακτικά ήταν ο κοινοβουλευτικός βραχίονας του κινήματος παιδεραστών.

Μια ματιά στα αρχεία του κόμματος αποκαλύπτει τις σχέσεις των παιδεραστών με το κόμμα των Πρασίνων. Στοιχεία εμφανίζονται σε προτάσεις, ψηφίσματα του κόμματος, υπομνήματα, εκθέσεις, ακόμα και στον ταμία του κόμματος. Όταν το Πράσινο Κόμμα ιδρύθηκε το 1980, οι παιδεραστές ήταν μέρος του κινήματος από την αρχή. Στο πρώτο συνέδριο του κόμματος στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη της Καρλσρούης, ειρηνιστές, φεμινίστριες και οι αντίπαλοι της πυρηνικής ενέργειας ενώθηκαν με τους αποκαλούμενους «αστούς ινδιάνους» οι οποίοι υποστήριξαν την «νομιμοποίηση όλων των στοργικών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών».

Αναθεώρηση και «μεγάλα λάθη»

Οι παρεκκλίσεις των πρώτων χρόνων τελικά ξεχάστηκαν. Σήμερα, όταν τα μέλη του κόμματος κοιτάζουν «οικογενειακές» φωτογραφίες, προσπερνούν γρήγορα τους υπέρμαχους του σεξ με παιδιά. Μέχρι πρόσφατα. Σε μια προσπάθεια να συμβιβαστούν με αυτή την άσχημη πλευρά της ιστορίας τους, οι αρχηγοί του κόμματος αποφάσισαν να αναθεωρήσουν τα έγγραφα από τη δεκαετία του 1980. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέρει ως αποτέλεσμα της έντονης συζήτησης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέλους των Πρασίνων και ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον- Μπετίτ, ο οποίος στην αυτοβιογραφία του «Το μεγάλο παζάρι», το 1975, περιγράφει προσωπικές εμπειρίες με τα παιδιά ως νηπιαγωγός στη Φρανκφούρτη, σε ένα εναλλακτικό νηπιαγωγείο. Σε ένα σημείο γράφει: «Ξέρετε, η σεξουαλικότητα ενός παιδιού είναι ένα φανταστικό πράγμα. Πρέπει να είσαι έντιμος και ειλικρινής. Με τα πολύ μικρά παιδιά δεν είναι το ίδιο όπως με αυτά των τεσσάρων έως έξι χρόνων. Όταν ένα μικρό, πεντάχρονο κορίτσι αρχίζει να γδύνεται, είναι σπουδαίο, γιατί είναι ένα παιχνίδι. Είναι ένα απίστευτα ερωτικό παιχνίδι».
Ο Κον- Μπετίτ είπε στη συνέχεια ότι οι δηλώσεις ήταν μια φανταστική πρόκληση, αποκαλώντας τες ένα «μεγάλο λάθος», ενώ έχει επικριθεί επανειλημμένως για το περιεχόμενο του βιβλίου του. Αλλά πυροδότησε μια διαμάχη που ανανεώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας τις ανέφερε ως το λόγο που αρνήθηκε να μιλήσει στην τελετή απονομής του βραβείου Theodor Heuss προς τιμήν του, για τη συμβολή του στην ευρωπαϊκή δημοκρατία. Ελπίζοντας να καταλαγιάσει τον θόρυβο, ο Κον-Μπετίτ αρνήθηκε το βραβείο.

«Η μόνη ελπίδα για Παιδεραστές»

Οι ηγέτες των Πρασίνων συμφωνούν ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. «Η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», λέει το κόμμα συμπρόεδρος Cem Özdemir. «Είναι απαράδεκτο το ότι κάποιοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις θέσεις κάποιων επιμέρους ομάδων στο παρελθόν ως μια δήθεν χαλαρή θέση των Πρασίνων προς την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών». Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Οι Πράσινοι δεν κατηγορούνται ότι έκαναν σεξ με παιδιά. Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν συνέβαλαν στη δημιουργία ατμόσφαιρας θετικής προς αυτές τις τάσεις. «Από την άποψη της εθνικής πολιτικής, οι Πράσινοι ήταν η μόνη ελπίδα για τους παιδεραστές», λέει ο Kurt Hartmann, μέλος της SchwuP BAG στη δεκαετία του 1980 που τώρα ηγείται μιας ομάδας που προωθεί τη παιδόφιλη λογοτεχνία.

Χρειάστηκαν επτά χρόνια και πλέον αφότου το Πράσινο Κόμμα ιδρύθηκε για να χάσουν οι παιδεραστές την επιρροή τους. Ένας λόγος ήταν το γυναικείο κίνημα, το οποίο δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί οι Πράσινοι ενεπλάκησαν με άνδρες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους σε παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι στο κόμμα, επίσης, βαρέθηκαν να τους συγχέουν με τους παιδεραστές. Στις αρχές του 1987, η SchwuP διαλύθηκε. Από κει και πέρα, υπάρχει μόνο η Εθνική Ομάδα Εργασίας για τους ομοφυλόφιλους, υπό την προεδρία του Volker Beck.

http://www.spiegel.de/international/germany/past-pedophile-links-haunt-german-green-party-a-899544-2.html
http://www.antinews.gr/2013/05/14/215793