09 Μαΐου 2013

Αμερικανίδα φωτογράφος ανακάλυψε τα παρατημένα σκηνικά του Star Wars 35 χρόνια μετά τα γυρίσματα [εικόνες]

Μέσω των φωτογραφιών του Google Earth έχουν προκύψει διάφορα «ευρήματα». Ισως το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι το...πατρικό του Λουκ Σκάιγουοκερ! Η φωτογράφος Ρο Ντι Μαρτίνο ανακάλυψε τυχαία το μέρος όπου 35 χρόνια πριν πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα Star Wars.
Το κάποτε φουτουριστικό σκηνικό που αναπαριστούσε την έρημο στον πλανήτη Τατούιν βρίσκεται στην Τυνησία και στέκει ακόμα όρθιο, αλλά ρημαγμένο από τη φθορά του χρόνου.

Η εταιρεία παραγωγής του Τζορτζ Λούκας μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, μάζεψαν απλώς τα πράγματά τους, παράτησαν όλα τα υπόλοιπα κι έφυγαν. Με αποτέλεσμα η έρημος Τατούιν, η πατρίδα του μικρού Τζεντάι χαθεί στα μονοπάτια της ανυπαρξίας. Κανείς, άλλωστε, δεν γνώριζε που βρισκόταν το σκηνικό. Μέχρι το 2010. Τότε η Ντι Μαρτίνο ετοίμαζε ένα πρότζεκτ για την Σοτ Ελ Ζερίντ, μια λιμνοθάλασσα στην Τυνησία, σκάναρε την περιοχή μέσω του Google Earth κι... έπεσε πάνω σε μια φωτογραφία τουρίστα στα χαλάσματα των σκηνικών. Μέσα από τη σχετική έρευνα εντόπισε την τοποθεσία κάπου κοντά στην πόλη Τοζέρ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αλγερία και ανακάλυψε πως εκεί είχαν γίνει γυρίσματα και για τις ταινίες Ιντιάνα Τζόουνς και Αγγλος Ασθενής.

Ο Ντι Μαρτίνο ταξίδεψε στην Τυνησία, αλλά η ανακάλυψη της ακριβής τοποθεσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κανείς ντόπιος δεν ήξερε που ήταν το μέρος της φωτογραφίας που είχε στα χέρια της η Αμερικανίδα φωτογράφος. Τη λύση την έδωσε ένας συνοριοφύλακας, ο οποίος είχε περάσει από εκεί, επίσης, τυχαία, σε μια περιπολία. Ετσι, η Ντι Μαρτίνο βρήκε τα σκηνικά του Star Wars και τα απαθανάτισε δημιουργώντας τη σειρά No more stars.



















iefimerida.gr