06 Ιουνίου 2013

Σε κώμα από λευχαιμία σε καλπάζουσα μορφή ο Ολυμπιονίκης Κιλιγκαρίδης

«Προσευχόμαστε για τον Αντρέα που δίνει δύσκολη μάχη για τη ζωή του» λέει συγκινημένος ο προπονητής του

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος φανερά ταραγμένος μίλησε στα ΝΕΑ για την περιπέτεια του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, πρωταθλητή του κανόε, ο οποίος δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

«Το παν είναι να συνέλθει από το κώμα και μετά όλα γίνονται. Προσευχόμαστε για τον Αντρέα και είμαστε όλοι σοκαρισμένοι».

Δυστυχώς οι γιατροί φοβούνται για λευχαιμία σε καλπάζουσα μορφή και πιστέψτε, επειδή είχα και ένα περιστατικό στο οικογενειακό μου περιβάλλον, είναι κάτι που είναι πολύ ύπουλο και επικίνδυνο. Δύσκολα το ανακαλύπτεις αν δεν κάνεις εξειδικευμένες εξετάσεις. Ο Ανδρέας έφυγε με αυτό το πρόβλημα από την Ελλάδα, καθώς είχε κάποια δέκατα όπου όλοι θεώρησαν ότι είναι κάποια ίωση και υποβλήθηκε σε απλές εξετάσεις. Προφανώς από τότε εξελισσόταν αυτό το θέμα και μιλάμε τώρα για 10-12 μέρες πριν» τονίζει ο Αντώνης Νικολόπουλος.

«Όταν έφτασε η ώρα να αγωνιστεί στο Πόζναν στα πλαίσια του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου παρουσίασε ένα 38 πυρετό και προτίμησε τελικά να μην πάρει τελικά μέρος.

Όμως την Τρίτη το πρωί, πηγαίνοντας στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο να φτιάξει τη βαλίτσα του έπεσε σε κώμα και έτσι τον βρήκε ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας, Ζίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο αρχικά φοβήθηκαν για κάτι στο κεφάλι ή στην καρδιά, αλλά μετά τις πρώτες εξετάσεις αποκλείστηκαν αυτές οι εκδοχές και στη συνέχεια οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.

«Είναι πραγματικά τραγική ειρωνεία ότι είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν φύγει και πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς. Δυστυχώς αυτό δεν βρίσκεται εύκολα και απλά του είπαν πως αντιμετωπίζει μια ίωση. Κάνουμε ότι μπορούμε, η γυναίκα του ταξιδεύει για να βρεθεί δίπλα του και έχουμε κινητοποιήσει το προξενείο μας στη Βαρσοβία, έχουμε μιλήσει και με άλλους πολλούς γιατρούς.

Συγκαλέσαμε ακόμα και ιατρικό συμβούλιο, όπου με δική μας πρωτοβουλία θα πάνε και άλλοι γιατροί από άλλα νοσοκομεία της Πολωνίας για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον Ανδρέα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, που όπως όλοι προσεύχεται και περιμένει να ακούσει μια ακόμα ευχάριστη είδηση από ένα αθλητή που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους.

Όπως είναι φυσικό στην κατάσταση που βρίσκεται ο πρωταθλητής μας δεν μπορεί να μεταφερθεί στην παρούσα φάση στη Ελλάδα.

Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ